Uutiset

Saaren kartanon residenssi

11.03.2020

Saarekkeen Mynämäen Iltakoulut alkavat 25.3.

Saaren kartanon residenssin ylläpitämässä Saarekkeessa Mynämäen keskustassa järjestetään Mynämäen Iltakoulu -tapahtumasarjaa jo kolmatta vuotta. Mynämäen Iltakoulussa on tänä vuonna mukana tuttuun tapaan Mynämäen alueella asuvia eri alojen tietäjiä ja taitajia sekä asiantuntijoita. Vuoden ensimmäinen Iltakoulu pidetään Mynämäen Saarekkeessa (Keskuskatu 20, 23100 Mynämäki) keskiviikkona 25.3. klo 18–19.

Mynämäen Iltakoulun tapahtumia vietetään Saarekkeessa, Y-kulmassa, Mynämäen keskustassa kerran kuukaudessa keskiviikkoisin, kolme kertaa keväällä ja kolme kertaa syksyllä.

Maaliskuun Iltakoulussa runomeditaatiota

Vuoden ensimmäisessä Iltakoulussa keskiviikkona 25.3.2020 klo 18–19 runoilija Satu Haapala opastaa meidät mindfulnessin eli hyväksyvän tietoisen läsnäolon perusperiaatteisiin, jonka jälkeen pysähdymme kuuntelemaan runoja ja omia tuntemuksia. Runomeditaatiossa yhdistyvät runojen rauhoittavat mielikuvat, kevyt venyttely, hetkessä oleminen ja hyväksyvä läsnäolo. Harjoitukset tehdään lattialla alustan päällä – ota oma alusta mukaan – tai tuolilla istuen. Pukeudu myös lämpimästi, niin voit rauhassa keskittyä nauttimaan. Voit myös ottaa villasukat ja viltin sekä halutessasi tyynyn pään alle.

Runomeditaatio-mindfulness on maskulaisen runoilija Satu Haapalan itsekehittämä metodi. Hän on ohjannut runomeditaatiota vuodesta 2011 lähtien Lemun ja Maskun alueella yhteistyössä kirjasto- ja vapaa-aikapalvelujen kanssa, nykyään myös osana Raisio-opiston ohjelmaa.

Lepakoista aikidoon ja paljon muuta

Tänä vuonna mukana Mynämäen Iltakoulussa on ensimmäistä kertaa myös asiantuntijoista koostuva paikallinen yhdistys.

Mynämäen Iltakoulun yhtenä ajatuksena on nostaa laajemmalle yleisölle hieman tuntemattomampiakin aiheita, joista ei mahdollisesti muuten kuultaisi. Vuonna 2020 vuorossa on muun muassa Sari Mastromarinon eläinten täytön historiasta ja nykypäivästä kertova luennon sekä Lahja Isotuvan omakohtainen kertomus evakon matkasta Petsamosta Mynämäelle.

Pääsemme myös vanhaan tapaan kokeilemaan uusia asioita, jotka voivat antaa kimmokkeen uuteen ajatteluun tai harrastamiseen. Vuoden 2020 Iltakouluissa Jani Konttila johdattaa meidät aikidon saloihin ja runoilija Satu Haapala opastaa meitä runomeditaatiohon.

Syksyllä Iltakoulun asiantuntijana on biologi Kirsi Ukkola Mynämäenseudun luonnonsuojeluyhdistyksestä, jolloin luvassa on tietopaketti lepakoista ja samalla saamme kuulla myös vireän paikallisyhdistyksen kuulumisia. Loppuvuodesta seksuaaliterapeutti Tarja Salminen tulee kertomaan seksuaalisuudesta ja siitä, miten se ilmenee elämän eri vaiheissa ja elämäntilanteissa.

 

Vuoden 2020 Mynämäen Iltakoulun ohjelma

 

Ke 25.3. klo 18–19 Mindfulness ja runomeditaatio Runoilija Satu Haapala

Ke 29.4. klo 18–19 Evakon matka Turjanmeren rannalta Vakka-Suomen vainioille Evakko Lahja Isotupa

Ke 13.5 klo 18–19 Aikido Hietamäen Dojon opettaja Jani Konttila

Ke 16.9. klo 18–19 Lepakot Biologi ja lepakkoharrastaja Kirsi Ukkola / Mynämäenseudun luonnonsuojeluyhdistys

Ke 7.10 klo 18–19 Eläinten täyttö ennen ja nyt Luonnontieteellisen alan konservaattori Sari Mastromarino

Ke 11.11. klo 18–19 Seksuaalisuus Seksuaaliterapeutti Tarja Salminen

Mynämäen Iltakoulu on illanvietto, jossa kuullaan seudun monipuolisesta osaamisesta ja tietämyksestä. Iltakoulu on myös tapa tutustua omaan asuinympäristöön ja siellä asuviin ihmisiin. Mynämäen iltakouluja on järjestetty vuodesta 2018 lähtien. Oppitunnit ovat kaikille avointa maksutonta toimintaa, johon jokainen on tervetullut osallistumaan ja keskustelemaan. Tarjoamme osallistujille kahvia ja pientä purtavaa.

Mynämäen Iltakoulu on osa Koneen Säätiön ylläpitämän Saaren kartanon ohjelmaa. Iltoja ohjaa mynämäkeläinen kuvataiteilija, taidepedagogi ja taiteen asiantuntija Sanna Vainionpää, joka tarkastelee Mynämäen Iltakoulu -tapahtumasarjassa eri-ikäisten yhdessä oppimista yhteisötaiteen keinoin.

Lisätietoja:

Sanna Vainionpää 
sanna.vainionpaa@gmail.com 040 756 2377