Uutiset

Saaren kartanon residenssi

20.04.2018

Saareke aloittaa toimintansa

Saareke aloittaa toimintansa keskiviikkona 25.4.2018. Saarekkeen avajaiset ovat klo 17–18 ja ensimmäinen Mynämäen Iltakoulu on klo 18–19.


Saaren kartanon Mynämäen Y-kulmasta vuokraama tila sai viime viikolla nimekseen Saareke. Saarekkeen avajaisia vietetään 25. huhtikuuta klo 17–18 osoitteessa Keskuskatu 20, Mynämäki.

Illan ohjelmassa on muun muassa Saaren kartanossa parhaillaan työskentelevien runoilija, performanssitaiteilija Merima Didzarevićin ja sirkustaiteilija Kalle Lehdon esitys. Tarjolla on simaa ja munkkeja. Tervetuloa!

Saarekkeessa järjestetään yhteisöllistä toimintaa, muun muassa Mynämäen Iltakoulua sekä erilaisia tapahtumia kuten Saaren kartanon residenssissä työskentelevien taiteilijoiden töiden esittelyä ja työpajatoimintaa. Lisäksi paikallisen 4H-yhdistyksen nuoret yrittäjät huolehtivat tilaisuuksien tarjoilusta.

Keskiviikkona 25. huhtikuuta julkistetaan myös Mynämäen Iltakoulun ohjelma, ja heti avajaisten jälkeen klo 18–19 on ensimmäinen Iltakoulu, jossa Essi Saukko ja Jukka Salonen pitävät lyhyen luennon aiheesta Mikä on viikinki. He esittelevät aiheeseen liittyviä aseita ja pukuja sekä näyttävät lautanauhankudontaa ja/tai iskunyörin tekemistä.

Mynämäen Iltakouluun ehdotettiin yhteensä 53 asiantuntijaa ja osaajaa, ja heistä valikoitui Iltakouluun 12 eri alojen taitajaa. Iltakoulu järjestetään joka toinen keskiviikko 25. huhtikuuta alkaen klo 18–19.

Mynämäen Iltakoulua vetävät puolen vuoden aikana seuraavat taitajat: Essi Saukko ja Jukka Salonen (viikingit), Sanna Akkanen (zumba), Toni Beckman (kyyt ja niiden käsittely), Kaisa Hilska (eläintenkouluttaja), Matti Immonen (koivuvihdan teko), Marjo Jaakkola ja Maija Penttilä (maatiaiskanat), Anita Julin (suomen kieli, murteet), Aila Rannikko (perinnekalastus), Niina Santio (syöpätutkimus ja genetiikka), Raili Selinheimo (värttinäkehräys), Laura Varjo ja Jarmo Kankaanranta (yhteislaulu) ja Kirsti Vuorinen (olkihimmelit).

Iltoja ohjaavat Sanna Vainionpää ja Leena Kela. Sanna Vainionpää on mynämäkeläinen kuvataiteilija ja opettaja, joka tarkastelee Iltakoulu-tapahtumasarjassa eri-ikäisten yhdessä oppimista yhteisötaiteen keinoin. Leena Kela on Saaren kartanon residenssin toiminnanjohtaja ja performanssitaiteilija.

Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Lämpimästi tervetuloa!

Mynämäen Iltakoulu on osa Koneen Säätiön ylläpitämän Saaren kartanon residenssin 10-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoja:

Leena Kela leena.kela@koneensaatio.fi, 044 768 1172

Sanna Vainionpää sanna.vainionpaa@gmail.com, 040 756 2377