Uutiset

Saaren kartanon residenssi

29.05.2018

Residenssivieraiden reseptikirjasta: kanelihauki ja Norrskatan perunat

Kaivon kannalta keskeinen paikka on navetan keittiö, johon residenssivieraat kokoontuvat laittamaan ruokaa, syömään ja keskustelemaan yhdessä. Kurkista vieraiden reseptikirjasta, minkälaisten herkkujen ääressä navetalla on kohdattu!


”Kanelihauki

1. ja vaikein vaihe. Pyydystä hauki. Jos ei tule kaislikon reunasta, voi tärpätä Raimelan valinnan tiskillä. Kala vuollaan nahattomaksi, ruodottomaksi fileeksi ja leikellään pikkusormen vahvuisiksi tikuiksi. Leivitykseen ruisjauhoja, suolaa, pippurisekoitusta ja ripaus sokeria. Tikut paistetaan rapeaksi hyvin kuumalla pannulla ja runsaassa öljyssä. Paistettaessa ripotellaan pinnalle kanelia.

Norrskatan perunat

Etsi komeroon unohtuneita, kuorineen keitettyjä perunoita. Lohko perunat ja sipulia uunivuokaan. Lorauta pinnalle öljyä ja laita uuniin noin 40 minuutiksi. Uuniajan puolivälissä riko pinnalle joitakin kananmunia. Mausteiksi sopii ripotella suolaa, pippuria ja currya.”

 

Saaren alumni Kimmo Ylönen jakoi kanelihauen ja Norrskatan perunoiden reseptin Saaren kartanon residenssivieraiden reseptikirjassa.