Uutiset

Toiminta Helsingissä

09.12.2021

Lauttasaaren Punaisessa huvilassa tuoksuvat pian Teemu Auran herkut

Puhuri by Patisserie Teemu Aura avaa ovensa 11.1.2022. Herkkujen kotipesänä toimii Lauttasaaren kartanon pihapiirissä sijaitseva historiallinen Punainen huvila.

Lauttasaarelaisille aiemmin etenkin Pullabiileistään tuttu Patisserie Teemu Aura löysi viime syksynä pitkän etsinnän jälkeen sopivan kahvilatilan Onnellisten saarelta. Patisserie Teemu Aura osallistui Koneen Säätiön järjestämään hakuprosessiin, jossa mukana oli useampi kahvilatoimija. 

”Meiltä on toivottu Lauttasaareen kahvilaa jo pidemmän aikaa, mutta Patisserien oloisen tilan löytäminen ei ole ollut ihan yksinkertaista. Eläväinen Heikkaantori on tullut tutuksi Pullabiilin vierailuiden kautta, mutta tähtäimessä on koko ajan ollut pysyvämpi ratkaisu. Alkusyksystä huomasimme sitten sattumalta uutisen, että aiempi kahvilayrittäjä oli lopettamassa toimintaansa Puhurissa”, kertoo Teemu Aura siitä, miten ensikosketus Koneen Säätiön omistamaan Punaiseen huvilaan tapahtui ja iloitsee samalla, että valinta osui juuri Patisserien kohdalle.

Puhuri by Patisserie Teemu Aura avautuu 11.1.2022. Kahvila on avoinna joka päivä ja tarjolla on käsintehtyjen leipomo- ja konditoriatuotteiden lisäksi myös sesonkien mukaan sävytettyjä aamiais- ja lounasannoksia. Hakaniemen kahvilastakin tuttuja All Day Breakfast -tuotteita saa nimensä mukaisesti pitkälle iltapäivään, myös noutoannoksina.

”Alueena Lauttasaari on ainutlaatuinen ja Punainen huvila on tilana aivan helmi. Puhuri tunnetaan paikallisesti myös kulttuurikahvilana, jossa asiakkaat pääsevät nauttimaan herkkujen kera Koneen Säätiön kuratoimista taidenäyttelyistä. Kesällä pihapiiri terasseineen inspiroi meitä varmasti järjestämään kivoja tapahtumia ja lisäämään näin saaren onnellisuusastetta edelleen. Ensin kuitenkin käydään yhdessä läpi kevään huikeat herkkusesongit, kuten laskiaiset, pääsiäiset ja vaput”, Teemu Aura suunnittelee. 

”Iloitsemme Koneen Säätiössä siitä, että pian kahvilakävijät taas elävöittävät Punaisen huvilan pihapiiriä. Halusimme varmistaa kahvilatoiminnan jatkuvuuden valitsemalla kokeneen ja asemansa jo vakiinnuttaneen toimijan, etenkin kun koronapandemia on sekin ollut riski alan toimijoille. Ja tietenkin odotamme innolla myös saavamme tehdä lähempää tuttavuutta Patisserie Teemu Auran maineikkaisiin tuotteisiin”, kertoo Koneen Säätiön johtaja Ulla Tuomarla.


Puhuri by Patisserie Teemu Aura
Kauppaneuvoksentie 18
00200 Helsinki

Avoinna maanantaista sunnuntaihin, päiväkohtaiset aukioloajat tarkentuvat vielä.

Lisätiedot:
Teemu Aura, Patisserie Teemu Aura, puh 050 566 81 87
Mia Selroos-Palmgren, Patisserie Teemu Aura, puh 040 824 0005

Patisserie Teemu Aura on luovien ja tinkimättömien käsityöläisten leipomo. Haluamme tarjoilla kahviloissamme rohkeita ja kekseliäitä makumaailmoja ja bravuureitamme ovat juureen leivotut leivät, näyttävät leivokset ja kakut, herkulliset pullat ja suussa sulavat croissantit. Uskomme, että maailmasta voi loihtia paremman paikan leipomalla. 

patisserieteemuaura.fi