Uutiset

Tiede

10.01.2017

Lauttasaaren kartanosta säätiön tiedettä ja taidetta yhdistävän toiminnan sydän

Koneen Säätiön hankkiman Lauttasaaren kartanon peruskunnostus on alkanut.

Lauttasaaren kartanon päärakennukseen rakennetaan säätiön henkilökunnan ja apurahansaajien työtilojen lisäksi tiloja tapahtumien ja työpajojen järjestämiseen. Punaiseen huvilaan avataan tiede-taidekahvila, ja suunnitelmissa on järjestää näyttelyitä, keskusteluja ja muita tilaisuuksia, joissa tutkijat ja taiteilijat tuovat esiin tärkeää työtään. Punaiseen huvilaan kunnostetaan lisäksi Lauttasaari-Seuran toimitilat ja residenssiasunto taiteilijoiden ja tutkijoiden käyttöön. Vanha ulkorakennus puretaan, ja varastotilojen lisäksi uuteen rakennukseen tulee pieni työpaja- tai ateljeetila.

Kartanon vuonna 1837 rakennettu päärakennus, 1700-luvun lopussa rakennettu Punainen huvila sekä kartanon puisto kunnostetaan perusteellisesti. Parhaillaan on myös käynnissä kutsukilpailu kahden taideteoksen suunnittelemiseksi kartanon puistoon.

Uudet toimitilat Lauttasaaren kartanossa mahdollistavat säätiön monialaisen, tiedettä ja taidetta yhdistävän sekä vuorovaikutukseen ja yhteisöllisyyteen pyrkivän toiminnan entistä paremmin.

”Toivomme, että Lauttasaaren kartanosta tulee kohtaamisten ja keskustelujen paikka, jossa syntyy uusia rohkeita tieteen ja taiteen avauksia, ja jossa kaikki kävijät pääsevät tieteen ja taiteen äärelle”, kertoo säätiön yliasiamies Anna Talasniemi.

”Katutasossa oleva Lauttasaaren kartano on paljon helpommin apurahansaajien saavutettavissa kuin nykyiset toimitilamme, kun metroasemakin on aivan vieressä.  Siellä pystymme palvelemaan sidosryhmiämme entistä paremmin ja monipuolisemmin”, sanoo säätiön hallituksen puheenjohtaja Hanna Nurminen.

Lauttasaaren kartanon kunnostustöiden arvioitu valmistumisaika on vuoden 2018 alkupuolella.