Uutiset

Henkilökunta

09.01.2018

Koneen Säätiön uudet työntekijät: Annaliina Niitamo ja Jan Laaksonen


Koneen Säätiössä on aloittanut 8. tammikuuta kaksi uutta työntekijää: Jan Laaksonen kartanonhoitajana ja Annaliina Niitamo viestintä- ja tapahtumakoordinaattorina.

Jan Laaksonen vastaa kartanonhoitajan tehtävässään säätiön uudeksi toimitilaksi parhaillaan remontoitavan Lauttasaaren kartanon, siihen kuuluvien rakennusten ja puutarhan kokonaisvaltaisesta yllä- ja kunnossapidosta sekä korjausten toteuttamisesta yhteistyökumppaneiden kanssa. Laaksonen pitää huolta kartanon käytettävyydestä säätiön toiminnassa ja tapahtumissa.

Laaksonen siirtyy tehtävään Keskusrikospoliisin hallintoyksiköstä. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Suomenlinnan hoitokunnan teknisenä isännöitsijänä ja työnjohtajana, Tasavallan presidentin kansliassa kiinteistönhoitajana sekä kiinteistönhoidon kouluttajana Amiedu-aikuiskoulutuskeskuksessa. Koulutukseltaan Laaksonen on kiinteistönhoitaja ja tekninen isännöitsijä. Kartanonhoitajan paikkaan tuli 837 hakemusta.

Säätiön päivittäisviestintä ja tapahtumatuotanto kuuluvat viestintä- ja tapahtumakoordinaattorina aloittaneen Annaliina Niitamon työtehtäviin. Niitamo on tiedeviestinnän asiantuntija, joka on työskennellyt tuottajana viestintätoimisto Kaskas Mediassa, toimituspäällikkönä Helsinki This Week -lehdessä sekä freelance-toimittajana. Niitamo on myös väitöskirjatutkija, jonka tutkimusaiheena on kaupunkiviestintä ja osallistava kaupunkisuunnittelu. Lisäksi hän toimii tutkimusavustajana Koneen Säätiön rahoittamassa Diginuoruus mediakaupungissa -hankkeessa. Viestintä- ja tapahtumakoordinaattorin paikkaa haki 205 ehdokasta.

”Olen ollut onnekas, kun olen saanut työskennellä monien kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kiinteistöjen parissa. Lauttasaaren kartanon kaunis ja toiminnallinen miljöö luovat upeat puitteet säätiön arvokkaalle työlle. On hienoa päästä mukaan kirjoittamaan Lauttasaaren kartanon uutta historiaa”, sanoo Jan Laaksonen.

”On todella mielenkiintoista siirtyä tutkimuksen tekemisestä tutkimusta rahoittavalle puolelle pohtimaan tieteen ja taiteen viestintää ja vaikuttavuutta. Koen, että tutkimuslähtöisellä tiedeviestinnällä on paljon tilaa kasvaa tällä hetkellä Suomessa. Lauttasaaren kartano tarjoaa siihen ainutlaatuisen mahdollisuuden: se on kaunis ja historiallinen ympäristö, joka tuo tieteen ja taiteen matalalla kynnyksellä lähelle suurta yleisöä”, toteaa Annaliina Niitamo.

”On ilo saada joukkomme nämä kaksi ammattilaista. Janin kokemus kiinteistönhoidosta tulee tarpeeseen muuttaessamme Lauttasaaren kartanoon, ja Annaliina täydentää etenkin osaamistamme tiedeviestinnässä”, iloitsee säätiön johtaja Anna Talasniemi.