Uutiset

Ympäristö

16.06.2017

Koneen Säätiö perustaa suojelualueen lahjana 100-vuotiaalle Suomelle


Kemiönsaaren kunta on hyväksynyt Koneen Säätiön ostotarjouksen Dragsfjärdissä Stormossen-suon länsipuolella sijaitsevasta metsäalueesta. Alueesta perustetaan luonnonsuojelualue.

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna Koneen Säätiö haluaa näin muistaa Äiti Maata, jolle velkamme hyvinvoinnistamme on mittaamaton”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Hanna Nurminen.

Maa-alueen suojelulla Koneen Säätiö hyvittää sen toiminnasta aiheutuvia ympäristöhaittoja, kuten matkustamisen hiilidioksidipäästöjä.

Metsäalue on pinta-alaltaan 128,6 hehtaaria ja kauppahinnaltaan 840 000 euroa. Viereinen Stormossen-suo on jo luonnonsuojelualuetta, ja nyt Säätiö laajentaa suojelualuetta koskemaan suota ympäröiviä metsiä. Metsät ovat olleet pääosin metsätalouskäytössä, mutta puusto on suurelta osin vanhaa. Alueella on luonto- ja retkeilyarvoja, jotka suojelun ansiosta säilyvät ja paranevat entisestään ajan myötä.

Koneen Säätiö toteuttaa suojelun osana ’Luontolahja satavuotiaalle Suomelle’ kampanjaa, jonka aikana valtio tuplaa yksityisten vapaaehtoisesti ilman korvausta suojelemat alueet.

Nyt suojelemamme metsäalueen vieressä on vielä toinenkin luonnonsuojelullisesti arvokas kaikkien suomalaisten yhteisessä omistuksessa oleva metsäalue. Odotamme että valtio osoittaa juuri tämän noin 70 hehtaarin alueen vastineeksi Koneen Säätiön suojelemasta metsäalueesta”, toteaa Säätiön hallituksen jäsen Janne Kotiaho.

Muuta aiheeseen liittyvää

Koneen Säätiö järjesti Turussa 9.6.2017 ekologisia kompensaatioita käsittelevän seminaarin. Lue lisää ja katso seminaarin puhujien puheenvuorot videolta Aiheesta järjestetään myös teemahaku Ekologiset kompensaatiot yhteiskunnassa ja kulttuurissa 1.–15.9.

Lisätiedot Koneen Säätiön hallituksen jäsen, professori Janne Kotiaho (janne.kotiaho@jyu.fi, +358 505946881).