Uutiset

Saaren kartanon residenssi

01.03.2019

Haku Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssiin on nyt käynnissä

Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssi tarjoaa eri alojen ammattitaiteilijoille ja tutkijoille tilaisuuden arjesta irrottautumiseen ja mahdollisuuden keskittyä luovaan työhön. Kartanon kaunis, historiallinen ympäristö ja maalaismiljöö tukevat keskittymistä. Saaren kartano antaa taiteilijoille myös alustan kohdata toisiaan, jakaa ajatuksia ja jättää oma jälkensä toistensa ajatuksiin, työhön ja Saaren kartanoon. Vuoden 2020 residenssipaikkojen haku alkaa 1. maaliskuuta ja päättyy 29. maaliskuuta klo 16.00 Suomen aikaa.


Residenssipaikkaa voivat hakea yksittäiset eri alojen suomalaiset ja ulkomaiset ammattitaiteilijat, kääntäjät, kuraattorit, kriitikot ja taiteilijaryhmät (työryhmä tai y-tunnuksellinen yhteisö) hakemuksessa esitetyn työsuunnitelman toteuttamiseen Saaren kartanossa.

Residenssi on tarkoitettu taiteelliseen työskentelyyn. Etusijalla ovat monialaiset, uudet tai valtavirran ulkopuoliset taiteenalat ja aiheet.

Kahden kuukauden mittaiset yksilöresidenssijaksot sijoittuvat tammi–huhtikuuhun ja syys–joulukuuhun. Kullekin residenssijaksolle valitaan yhteensä kahdeksan taiteilijaa. Yksilöresidenssiin sisältyy asunto, erillinen työskentelytila tarvittaessa ja kuukausiapuraha, joka määräytyy kokemuksen mukaan. Erilaiset taiteilijaryhmät, kuten esimerkiksi yhteisö- ja ympäristötaiteilijat tai vapaat teatteri- tai tanssiryhmät, voivat hakea työskentelyjaksoa ja ryhmäresidenssitukea matka- ja elinkustannuksiin residenssikauden ajaksi 1–4 viikon jaksolle touko–elokuussa. Yksilöresidenssien aikana kartanolla työskentelee Saaren kartanon kutsutaiteilija syyskuusta huhtikuun loppuun. Lisäksi residenssissä työskentelee läpi vuoden yhteisötaiteilija.

Residenssipaikkoja haetaan Koneen Säätiön hakemusten verkkopalvelussa. Emme vastaanota hakemuksia sähköpostilla tai muilla tavoin verkkopalvelun ulkopuolella. Luethan hakuohjeemme huolellisesti ennen hakemuksesi laatimista.

Hakuohjeet, valintaperusteet ja muuta tietoa residenssipaikan hakijalle

Saaren kartanon residenssi

Lisätietoja

Saaren kartanon residenssiin liittyen: Toiminnanjohtaja Leena Kela, leena.kela@koneensaatio.fi, puh. 040 732 3628

Hakuun liittyen: Projektikoordinaattori Maija Karasvaara, maija.karasvaara@koneensaatio.fi, puh. 09 260 0617

Residenssikoordinaattori Pirre Naukkarinen, pirre.naukkarinen@koneensaatio.fi, puh. 044 031 4201 (poissa 20.3. asti)

Tietoa residenssihausta saa mielellään levittää eteenpäin.