Uutiset

Saaren kartanon residenssi

20.06.2018

Haku Saaren kartanon residenssiin lähestyy

Koneen Säätiön ylläpitämä kansainvälinen Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssi Mynämäellä tarjoaa eri alojen ammattitaiteilijoille ja tutkijoille tilaisuuden arjesta irrottautumiseen ja mahdollisuuden keskittyä luovaan työhön. Kartanon kaunis, historiallinen ympäristö ja luonnonrauha tukevat keskittymistä. Saaren kartano antaa taiteilijoille myös alustan kohdata toisiaan, jakaa ajatuksia ja jättää oma jälkensä toistensa ajatuksiin, työhön ja Saaren kartanoon. Vuoden 2019 residenssipaikkojen haku alkaa 1. elokuuta ja päättyy 15. elokuuta klo 16.00.






Residenssipaikkaa voivat hakea yksittäiset eri alojen suomalaiset ja ulkomaiset taiteilijat, kääntäjät, kuraattorit, kriitikot ja taiteilijaryhmät (työryhmä tai y-tunnuksellinen yhteisö) taiteelliseen työskentelyyn hakemuksessa esitetyn työsuunnitelman toteuttamiseen Saaren kartanossa.

Residenssi on tarkoitettu taiteelliseen työskentelyyn. Etusijalla ovat monialaiset, uudet, marginaaliset tai valtavirran ulkopuoliset taiteenalat ja aiheet.

Kahden kuukauden mittaiset yksilöresidenssijaksot sijoittuvat tammi–huhtikuuhun ja syys–joulukuuhun. Yksilöresidenssiin sisältyy asunto, työhuone ja kuukausiapuraha, joka määräytyy kokemuksen mukaan. Erilaiset taiteilijaryhmät, kuten esimerkiksi yhteisö- ja ympäristötaiteilijat tai vapaat teatteri- tai tanssiryhmät, voivat hakea työskentelyjaksoa ja ryhmäresidenssitukea matka- ja elinkustannuksiin residenssikauden ajaksi 1–4 viikon jaksolle touko–elokuussa. Yksilöresidenssien aikana kartanolla työskentelee Saaren kartanon kutsutaiteilija syyskuusta huhtikuun loppuun. Lisäksi residenssissä työskentelee lisäksi läpi vuoden yhteisötaiteilija.

Ryhmät voivat hakea tukea matka- ja elinkustannuksiin lyhytkestoisemman residenssikauden ajaksi. Residenssipaikkoja haetaan apurahahakemusten verkkopalvelussa.

Hakuohjeet ja valintaperusteet