Uutiset

Apurahat

14.06.2019

Apurahansaajamme, hae rahoitusta ekologiseen matkustamiseen ja kohtaamisiin!

Järjestämme syyskuun apurahahaun yhteydessä apurahansaajillemme suunnatun erillishaun, joka kannustaa ympäristövastuulliseen kohtaamiseen.


Syksyn 2019 haun yhteydessä järjestetään säätiön jo tukemille apurahansaajille ja hankkeille sekä vuonna 2020 Saaren kartanon residenssiin saapuville tarkoitettu ympäristövastuulliseen kohtaamiseen kannustava erillishaku. 

Taiteeseen ja tieteeseen liittyvä matkustaminen on iso ilmastopäästöjen aiheuttaja. Koneen Säätiö on kompensoinut kohtaamisista koituvia päästöjä perustamalla Kullan luonnonsuojelualueen, mutta erillishaku järjestetään, koska päästöjen välttäminen on vielä tärkeämpää kuin niiden kompensoiminen. 

Haussa voidaan hakea rahoitusta kestävämpään matkustamiseen, joka on usein lentämistä kalliimpaa, tai virtuaalikonferenssien ja -kokousten järjestämiseen.Matkan, konferenssin tai muun vastaavan toiminnan aikana säätiön rahoituskauden tulee olla vielä käynnissä. Haussa ei myönnetä yksilöiden työskentelyapurahoja. 

Erillishaku on auki Koneen Säätiön apurahansaajille, joiden rahoituskausi on jo alkanut tai alkamassa vuonna 2020 (tai myöhemmin). Hakemukset lähetetään VERKKOPALVELUSSA 15.9. klo 16.00 mennessä (Suomen aikaa). Hakemukseen tulee liittää suunnitelma ja budjetti. Päätökset julkistetaan joulukuussa 2019.  

Lisätietoja:

tiedejohtaja Kalle Korhonen, kalle.korhonen@koneensaatio.fi