Tapahtumat

Apurahansaajille

Vertaismentorointi 2022: Aloitustyöpaja

Kaipaatko työhösi sparraajia, joiden kanssa voisit pohdiskella erilaisia työhön liittyviä kysymyksiä? Oletko joskus pohtinut, miten suunnittelisit parhaiten omaa työtäsi? Mistä saada tukea, kun motivaatio ei riitä? Miten yhdistää työ ja vapaa-aika, tai mistä tietää, mikä on riittävän hyvä? Koneen Säätiön apurahansaajien vertaismentoroinnissa osallistujat työstävät ryhmissä yhdessä sovittuja aiheita yhteisesti laaditussa aikataulussa. Uusi mentorointikausi käynnistyy yhteisellä Zoom-työpajalla ke 2.3. klo 13–16. 

Aiemmat ryhmät ovat saaneet tukea esimerkiksi projektinhallintaan, itsensä johtamiseen, käytännön työn edistämiseen, työn ja vapaa-ajan kanssa tasapainoilemiseen sekä uran alkuvaiheelle tyypilliseen epävarmuuden tunteeseen. Vertaismentoroinnissa saat rohkaisua ja tukea omaan työhösi, ja voit jakaa omia kokemuksiasi sekä oivalluksiasi muiden kanssa – matalalla kynnyksellä, tasavertaisena keskustelukumppanina.

Vuoden 2022 mentorointiprosessista

Vertaismentorointiohjelma on suunnattu ensisijaisesti uransa alkuvaiheessa oleville apurahansaajille, mutta mukaan ovat tervetulleita myös pidemmällä urallaan olevat. Mentorointi tapahtuu 3–4 hengen ryhmissä ja ryhmät pyritään muodostamaan niin, että ryhmän jäsenillä on samantyyppisiä kysymyksiä ja toiveita. Sinun ei tarvitse tietää mitään vertaismentoroinnista etukäteen – riittää, että olet Koneen Säätiön apurahansaaja, kiinnostunut aiheesta ja haluat kehittyä työssäsi merkityksellisellä tavalla.  
 
Mentorointiprosessi jatkuu lokakuun loppuun asti. Kaikille yhteiset tapaamiset koostuvat aloitustapaamisesta, kahdesta välitapaamisesta sekä lopputapaamisesta. Yhteisten tapaamisten välillä ryhmät toimivat itsenäisesti ja tapaavat noin kerran kuussa. Merkkaathan yhteisten tapaamisten päivämäärät kalenteriin jo tässä vaiheessa! 

Ohjelman aikataulu: 

 • Aloitustyöpaja 2.3. klo 13–16 (kaikille yhteinen) 
 • 1. välitapaamiset 4. ja 5.5. klo 13–15 (puolet ryhmistä/päivä) 
 • 2. välitapaamiset 17. ja 18.8. klo 13–15 (puolet ryhmistä/päivä) 
 • Lopputapaaminen 26.10. Klo 13–16 (kaikille yhteinen)  
   

Yhteisten tapaamisten välillä ryhmät toimivat itsenäisesti ja sopivat keskenään omista aikatauluistaan. 

Yhteisten tapaamisten kieli on englanti, ja ryhmissä käytettävä yhteinen kieli voidaan valita osallistujien mukaan. 

Toivomme, että kaikki ohjelmaan osallistuvat ottavat osaa aloitustilaisuuteen.  
 

Aloitustyöpajan ohjelma

Aika: ke 2.3. klo 13–16 
Paikka: Zoom-videokokous, linkki lähetetään sähköpostitse osallistujille. (Tarkistathan roskapostikansiosi, mikäli et ole saanut viestiä.) 

13.00–13.10 Tervetuliaissanat: tiede- ja taiderahoituksen johtaja Kalle Korhonen, Koneen Säätiö
13.10–14.00 Tervetuloa vertaismentorointiohjelmaan ja johdatus vertaismentorointiin: Minna-Rosa Kanniainen, Tevere Oy

 • Mentorointiprosessi ja ohjelma 2022
 • Mitä mentorointi on, vertaismentorointi mentoroinnin muotona
 • Mentoroinnin kulmakivet: tavoitteet, luottamus ja vuorovaikutus ryhmässä

14.00–14.10 Tauko
14.10–14.30 Johdatus vertaismentorointiin jatkuu

 • Mihin ryhmässä sitoudutaan: osallistujien vastuu ryhmän toiminnasta
 • Mentorointisopimuksen laatiminen ja pelisäännöistä sopiminen

14.30–15.15 Mentorointisopimuksen teko omissa ryhmissä
15.15–15.25 Tauko
15.25–16.00 Ryhmien kysymykset, konkreettiset vinkit ja yhteenveto

Aloitustyöpajaan voit valmistautua miettimällä, millaista tukea työskentelyysi ja missä aiheissa kaipaat eniten tällä hetkellä. Kerro toiveistasi ilmoittautumislomakkeella! 

Vertaismentorointiohjelmaa vetää coach, kouluttaja Minna-Rosa Kanniainen, jolla on useiden vuosien kokemus mentorointiohjelmista ja mentoreiden kouluttamisesta. 
 
Mukaan mahtuu 60 osallistujaa. 

ILMOITTAUDU MUKAAN VERTAISMENTOROINTIIN

Ilmoittautuminen päättyy 15.2.

Tapahtumamme ovat syrjinnästä vapaita tiloja, joissa ei suvaita rasismia, seksismiä, vamman tai terveydentilan perusteella syrjimistä (ableismia), trans- eikä homofobiaa niiden laajassa merkityksessä.