Tapahtumat

Saaren kartanon residenssi

Saaren kartanon residenssin avoimien ovien päivä

Tervetuloa viettämään keväistä lauantaipäivää Saaren kartanoon, Mynämäen Mietoisiin!

Päivän aikana voi

  • vierailla residenssissä työskentelevien Taideyliopiston Tutkimuspaviljongin taiteilijoiden ja taiteilija-tutkijoiden työtiloissa, joissa he esittelevät teosprosessejaan esitysten, installaatioiden ja videonäytösten muodossa
  • Tutustua Kulttuuripolun teoksiin ja juuri remontoituun päärakennukseen
  • osallistua työpajoihin sekä maisemaa ja luontosuhdetta käsitteleville kävelykierroksille puistoalueella

OHJELMA

Residenssissä parhaillaan työskentelevät Taideyliopiston Tutkimuspaviljongin taiteilijat ja taiteilija-tutkijat avaavat työtilojensa ovet yleisölle kartanon vanhassa kivinavetassa ja eri ulkorakennuksissa. Teoksia ja teosprosessien eri vaiheita on nähtävissä taiteilijoilta Barbara Sanchez Barroso (Espanja), Sara Blosseville (Ranska/Suomi), Camila Florez-Fernández (Peru), Agata Ruchlewicz-Dzianach (Puola), Neill Lin (Taiwan/Saksa), Elena Mazzi (Italia), Noora Sandgren (Suomi) sekä työpari Toni Brell (Saksa) ja Angeliki Tzortzakaki (Kreikka).

Tapahtumassa avataan neljäs Kulttuuripolku-ulkotaidenäyttely Saaren rantatien ja Vasikkahaan väliselle polulle. Vuoden ajan esillä oleva Kulttuuripolku-näyttely keskittyy valon ja pimeyden väliseen vuoropuheluun. Polun varressa voi tutustua Saaren kartanon residenssissä työskennelleiden taiteilijoiden Soohyun Choin (Etelä-Korea/Iso-Britannia), Niko Tii Nurmi Sipiläisen (Suomi), Anu Raatikaisen (Suomi) ja Meriem Wakrimin (Marokko) teoksiin.

Kartanon päärakennuksen keskiaikaisessa kellarissa on esillä maalis–huhtikuussa Saaren kartanon ekologisesti kestävän residenssiohjelman kutsutaiteilijana työskennelleen Mari Keski-Korsun (Suomi) ääni- ja materiaalinäytteitä saunassa tehdyistä rituaaleista, jotka yhdistävät turvehoidon sulaneeseen ikijäähän.

Navetalla voi osallistua Saaren kartanon yhteisötaiteilija Pia Bartschin ja Mynä-Mynä-Maan tekijöiden vetämään lohikäärmetyöpajaan, jossa tehdyt lohikäärmeet pääsevät kaveriksi Mynä-Mynä-Maassa majailevalle Kalervo-kirjolohikäärmeelle.

Päivän aikana Eveliina Kunnaton ja Ella Prokkola Aalto-yliopiston maisema-arkkitehtuurin koulutusohjelmasta johdattavat keskustellen Saaren kartanon ympäristöön muiden lajien sekä kartanon kulttuurihistorian näkökulmista.

Kartanon kivinavetan pihassa voi nikkaroida maksuttomia linnunpönttöjä Mynämäenseudun luonnonsuojeluyhdistyksen opastuksella.

Aikataulu

Klo 11
Tapahtuman avaus, residenssin johtaja Leena Kela.

Klo 11.30, 13.45 ja 14.20
Taiteilija Neill Linin hengitysharjoituksia. Työpajan kieli on englanti.

Klo 12 ja 14
Taiteilijoiden Toni Brellin ja Angeliki Tzortzakakin luentoperformanssi. Esityksen kieli on englanti ja kesto noin 30 min.

Klo 12, 13 ja 14
Arkeologit Kari Uotila ja Maija Helamaa esittelevät Saaren kartanon keskiaikaista kellaria ja kertovat kartanon historian eri vaiheista.

Klo 12–13
Mehiläistarhuri Marko Leino esittelee kartanon alueella olevia mehiläispesiä navetan läheisyydessä.

Kahvitarjoilusta vastaa Mietoisten Martat.

Tapahtuma on maksuton ja sinne on vapaa pääsy.

Bussikuljetus

Järjestämme maksuttoman bussikuljetuksen Turusta Mynämäen kautta Saaren kartanoon Mietoisiin. Kuljetukseen tulee ilmoittautua etukäteen ja ilmoittautuminen on sitova. Tarkemmat aikataulut kuljetuksesta saa ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittaudu kuljetukseen täällä.

Maksuton kuljetus Turusta lähtee Kupittaan rautatieasemalta klo 10.35. Bussi kiertää Turun linja-autoaseman, päärautatieaseman sekä Mynämäen lukion bussipysäkin kautta Saaren kartanoon. Paluu lähtee Saaren kartanolta klo 15 Mynämäen kautta Turkuun samaa reittiä kuin tulomatkalla.

Pysäköinti

Mikäli saavut omalla autolla, seuraa tapahtumapaikalla pysäköinnin ohjausta. Esteetön pysäköintimahdollisuus on noin 100 metrin päässä päärakennuksesta.

Navigaattoriin voi laittaa osoitteeksi Saarenrantatie 21 tai Saarentie 220, 23140 Hietamäki.

Tapahtuman saavutettavuus

  • Saaren kartanon päärakennuksen länsipäädyssä on hissi ja ensimmäisessä kerroksessa on esteetön WC.
  • Soittokello löytyy hissin luota.
  • Saavutettavuutta on huomioitu poistamalla päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa olleet kynnykset.
  • Päärakennuksen kellari ei ole esteetön.
  • Esteettömän autopaikan etäisyys päärakennuksen esteettömästä sisäänkäynnistä on noin 100 m.
  • Kulkuväylät alueella ovat pääosin soraa ja hiekkaa.
  • Tiloissa ei ole induktiosilmukkaa.

Mikäli sinulla kysymyksiä tai toiveita saavutettavuuteen liittyen, ole yhteydessä Saaren kartanoon saari@koneensaatio.fi tai puh. 044 350 0236 (residenssiemäntä Iiris Lahti).