Work Work -työryhmä

eri taidelajeja yhdistävä työryhmä

Work Work on eri taidelajeja yhdistävä teos, jonka ideologia ponnistaa haaveilusta yhteisöllisyyden, yhdessä tekemisen ja työstä nauttimisen puolesta. Työryhmä kokeilee, leikittelee ja kummastelee tanssin, performanssin, äänen, videotaiteen sekä puutöiden keinoin työn äärellä olemista ja sen merkitystä ihmiselle. Work Work asettaa työnteon itsessään tutkimuskohteeksi, näytille yleisön eteen.

Pohdimme, voiko tuottava työ tai arvokas taide olla jotakin muutakin, kuin numeroin ilmoitettu arvo.

Teoksen aikana lavalle rakentuu kuuden taiteilijan voimin sauna, jonne yleisö kutsutaan viettämään yhteistä iltaa työryhmän kanssa. Esityksen rakenne aaltoilee rakentamisen ja muiden äänellisten, liikkeellisten sekä tilallisten tapahtuminen välillä kohti esityksen päättävää juhlaa.

Työryhmämme tanssitaiteilijat, äänisuunnittelija ja mediataiteilija työskentelevät kollektiivisesti, niin ekologisesti kuin henkisestikin kestävää arvomaailmaa rakentaen.

Työryhmämme vastustaa taiteelliseen työhön ja taideobjekteihin liitettyjä olettamuksia tuottavuudesta ja markkina-arvosta. Teoksellamme asetumme puolustamaan taiteilijan oikeutta työskennellä itseään askarruttavien aiheiden parissa, vailla miellyttämisen tai rahallisen tuoton pakotteita. Haluamme nostaa esiin yhdessä tekemisen, käsintyöskentelyn ja vaivannäön tuottaman ilon.