Webcoms United

Sarjakuvantekijät

Kymmenen sarjakuvantekijää ympäri maailmaa kokoontuvat yhteen tekemään omaelämänkerrallisen ohjekirjan tuleville sarjakuvataiteilijoiden sukupolville siitä, miten päästä sarjakuva-alalle töihin, kun sarjakuvasi ovat monien mielestä liian poliittisia.

HLBT-sarjakuville voi olla hyvin vaikeaa löytää paperijulkaisijaa, mutta kun osaa markkinoida itseään ja töitään tehokkaasti ensin internetin kautta, on mahdollista saada työpaikka myös silloin kun sarjakuvasi mielletään ”liian poliittiseksi”.

Transihmisten on yhä vaikea saada töitä vain siksi, että he kuuluvat sukupuolivähemmistöön. Vaikka Suomessa onkin lakeja, jotka kieltävät tällaisen syrjinnän, sitä tapahtuu yhä myös Suomessa, muista maista puhumattakaan. Julia Kaye on menestynyt transtaiteilija joka on mm. töissä Disneyn animaatiostudiolla. Hänen avullaan teemme projektin, jossa kerromme monia erilaisia keinoja, joilla HLBT-tekijöiden on helpompi löytää itselleen yleisö ja sitä kautta julkaisusopimus.

Ohjekirjamme tulee ilmaiseksi jakoon nettiin, lisäksi aiomme pitää Turussa pienen sarjakuvanäyttelyn ja työpajan nettijulkaisusta yhteistyössä Turun Sarjakuvakerhon kanssa.