The Mechanical Animal Corporation

Teatteriyritys

The Mechanical Animal Corporation on Ison-Britannian Bristolissa kotipaikkaa pitävä ja Tom Baileyn johtama teatteriyritys. Tom on esiintynyt ja ohjannut joukon teatterinäytöksiä ympäri Isoa-Britanniaa. Parhaillaan hän työskentelee University College Londonin taiteilijaresidenssissä. Yritys kehittelee projektejaan Bristolissa, Lontoossa, Suomessa ja Egyptissä.

Ghost Sonata on uusi teatteriprojekti, jota kehitetään yhteistyössä suomalaisnäyttelijä Anna Korolaisen kanssa. Anna on Helsingissä asuva näyttelijä ja pohjoismaisen teatteriyritys Spindrift Theatren yksi taiteellisista johtajista. Hän on monikielinen fyysinen esiintyjä, joka työskentelee Suomessa, Islannissa, Isossa-Britanniassa ja Ranskassa.

Ghost Sonata on teatteriperformanssi, joka saa inspiraationsa ruotsalaisen näytelmäkirjailija August Strindbergin samannimisestä tekstistä. Näyttämötaiteen naturalistisesta liikkeestä, jonka osana myös Strindberg oli, kiinnostuneena tämä projekti tutkii naturalistista teatteria 2000-luvun vakavan ilmastonmuutoksen kontekstissa. Sijoittaen tämän uuden tutkimuksen sulavaan arktiseen alueeseen, tämä tuotanto pyrkii löytämään uusia ilmaisutapoja Strindbergin tekstien aiheille ja metaforille. Lopputuloksena on sonaattimuotoinen teatteriesitys, joka koostuu kenttänauhoituksen ja Rachmaninovin koskettavan sinfonian, Kuoleman saari, sekoituksesta. 

Tämä englannin- ja suomenkielisten esiintyjien luoma kansainvälinen projekti tutkii pohjoismaisten ja anglosaksisten arktisen alueen ja arktisuutta koskevien käsitysten välisiä vuoropuheluita ilmastonmuutoksen kontekstissa. Tähän mennessä Ghost Sonataa ovat tukeneet Koneen Säätiö, The Barbican Theatre Lontoossa ja Samovarteatret Norjassa.