Residenssitaiteilijat ja -tutkijat

Esitystaide, performanssi

Selfies

esitystaide

selfiesinnaturekollaasi

Selfies-esityssarjan harjoittelu

Selfies on monen vuoden mittainen esitysprojekti, joka tutkii paljastumisen ja paljastamisen aktia. Materiaalina työstämme henkilökohtaisia muistojamme ja kokemuksiamme. Selfies-projektissa tutkimme kuinka henkilökuva kollektiivisessa prosessissa piirtyy eläväksi esitykseksi.

Pyrimme organisoimaan työskentelyn olosuhteet keveästi ja haluamme tutkia sarjallisuutta ja prosessimaisuutta taiteellisessa työskentelyssä. Spektaakkelin sijaan meitä kiinnostaa kohtaaminen, yhdessä tekeminen ja esitys sanan monivivahteisessa merkityksessä – kaikkialle avautuvana olemisena.

Jokainen työskentelyjaksomme avaa henkilökohtaisuuden teemaa eri näkökulmista. Saaren kartanossa työskentelemme metsässä, pihaympäristössä ja sisätilassa keskittyen luontosuhteen kysymyksiin sekä elämän, kuoleman ja kiertokulun teemoihin. Kyseenalaistamme kokemuksemme itsestä. Tutkimme kuinka olemisemme ja toimintamme muotoutuu jatkuvassa alitajuisessa vuorovaikutussuhteessa toisiin ihmisiin, ympäristöön ja asioihin. Millainen voisi olla biologinen omakuva?

Residenssijakson viimeisenä päivänä tiistaina 12.5. avaamme työskentelyämme muille avoimen tai jaetun työskentelyn muodossa.

Työryhmä

Petra Vehviläinen, Kati Raatikainen, Iida-Maria Heinonen, Hannu Kivioja, Jonna Nykänen, Esa Mattila.

Ryhmä työskenteli Saaren kartanolla keväällä 2015.