Paula Tuovinen ja Kuumat Putket

Go go -tanssiryhmä

Kuumat Putket on vuonna 2012 perustettu go go -tanssiryhmä, joka koostuu kymmenestä naistaidetanssijasta. Teoksemme pureutuvat naiseuden kliseisiin. Nyt tarkastelemme, miten vuonna 2000 kantaesitetty Paula Tuovisen Blondi-sooloteos näyttäytyy tänä päivänä ja monistettuna kymmenelle tanssijalle. Aloitamme Saaren kartanossa liikemateriaaliin ja blondihahmoihin tutustumisen. Mietimme, miten toimimme visuaalisen suunnittelun sekä äänen/musiikin kanssa: kuinka paljon säilytämme alkuperäisestä ja kuinka paljon luomme uutta.

Työtapamme on yhteisöllinen. Keskustelemme, luemme ja kirjoitamme aiheesta. Blondeihin liittyy kerroksittain historiaa ja mehukkaita mielikuvia, mutta myös ajankohtaisia teemoja. Synnytäänkö blondiksi vai kuinka pitkälle blondi on konstruoitu rooli? Pohdimme miten blondius asettuu valkoisuuteen ja sitä kautta keskusteluun rodullistamisesta. Onko blondi sadoiksi kliseiksi esineellistetty vaaleahiuksinen nainen? Vai pitääkö blondin ylipäänsä olla vaalea tai naisolettama?

Tunnustelemme miten ajatella ja puhua blondiudesta, miten näemme sen ja miten sijoitumme siihen. Mikä on valkoisen naisen taakka, vastuu ja vapaus? Mitä on valkoinen feminismi ja mitä on sen kritiikki? Mitä se kommunikoi, että olemme tässä ryhmässä kaikki suht saman näköisiä ja muotoisia vaaleita naisia? Mitä voimme oppia? Laajemmin Blondit-teos käsittelee ja purkaa valkoisuutta, ja valkoiseen naiseen liitettyjä mielikuvia.