Nordic Authors for the Future of Literature

kirjallisuus

Seminaari pohjoismaisten kirjailijoiden verkostoitumiseen ja kartoittamaan proosan tulevaisuuden näkymiä

Nordic Authors for the Future of Literature on ryhmä pohjoismaalaisia kirjailijoita, jotka ovat kiinnostuneet proosan tulevaisuudesta. Työryhmään kuuluu 11 pohjoismaalaista kirjailijaa sekä saksalainen kirjallisuusagentti, pohjoismaalaisen kirjallisuuden tuntija ja kirjallisuusvaikuttaja Susan Bindermann.

Työryhmän kirjailijat edustavat kotimaidensa nuorta proosakirjailijapolvea, he ovat kirjoittaneet jo kahdesta viiteen teosta ja saavuttaneet kansainvälistä menestystä ja kirjallisuuspalkintoja. He edustavat kaikkia pohjoismaita. Työryhmä jäseniä yhdistää kiinnostus yhteiskunnallisiin teemoihin ja ulkopuolisuudesta kirjoittamiseen.

Seminaarin aihe on tänä vuonna: Voiko kirjallisuudella pelastaa maailman? Mitkä kysymykset kiinnostavat juuri nyt ryhmää kirjoittajina. Onko kirjallisuudella todellista vaikutusta ihmisiin? Lisäksi olemme kiinnostuneet keskustelemaan kirjallisuuden ja kustantamisen muuttuvasta maailmasta ja mikä on kirjailijan rooli siinä. Ideana olisi myös luoda suhteita kääntäjiin, kustannustoimittajiin ja agentteihin eri maissa ja ylläpitää pohjoismaista kirjailijaverkostoa.

Ryhmä työskenteli Saaren kartanolla kesällä 2015.