Residenssitaiteilijat ja -tutkijat

Esitystaide, performanssi

Nada& Co.

Esittävän taiteen ryhmä

Nada Gambier (Suomi/Belgia), Thomas Kasebacher (Itävalta) ja Mark Etchells (Iso-Britannia) tekevät yhteistyötä monitieteellisessä projektissa, The Voice of a City, jossa he matkustavat maailmojen ja aikojen välillä mielikuvituksellisella ja pohdiskelevalla tavalla. 

Huhtikuun 2017 ja helmikuun 2018 välisenä aikana he vierailivat eri puolilla Eurooppaa (Georgiassa, Suomessa, Belgiassa/Ranskassa ja Kreikassa) etsimässä tarinoita, todistajalausuntoja ja havaintoja nykytilanteesta. Matkojensa aikana he syventyivät vuoropuheluihin erilaisten paikallisten asukkaiden kanssa pohtien yhdessä sellaisia käsitteitä, kuten kuuluminen, muutos ja rikkaus. Nämä tapaamiset ja sukellukset erityisiin paikallisiin konteksteihin aina kuukauden kerrallaan johdattivat heidät luovaan prosessiin, jossa tekstejä kirjoitetaan, kuvia vangitaan videon, valokuvien ja piirustusten muodossa sekä ääniä, jotka jollain tavalla välittävät vierailtujen paikkojen ja matkoilla tavattujen ihmisten luonnetta, tallennetaan.

14. ja 27. elokuuta välisen ajan taiteilijat työskentelevät Saaren kartanon residenssissä ja tekevät tutkimusta Lounais-Suomesta muun muassa tapaamalla kalastajaa, toimittajaa ja pappia.

Toukokuussa 2018 tutkimusprosessi muuttuu luomisprosessiksi, jonka aikana materiaali valitaan, sitä hiotaan, työstetään ja se saatetaan näyttelyn, performanssin ja julkaisun muotoon kevään ja syksyn 2019 aikana toteutettavaa kiertuetta varten. 

Nada Gambier, Thomas Kasebacher ja Mark Etchells ovat työskennelleet esittävän taiteen parissa jo vuosia. 

Tämä projekti tuo yhteen heidän rakkautensa kirjoittamiseen, nälkänsä spontaanisuuteen, halunsa sukeltaa tuntemattomaan ja innostuneisuutensa tavallisia asioita ja ihmisiä kohtaan. Kaikki kolme taiteilijaa ovat tunnettuja eri tieteenaloilta (teatteri, tanssi, performanssi, kuvataide), ja yhdessä he muodostavat monipuolisen väripaletin toteutettujen projektien ja koettujen kokemuksien kautta. 

Brysselissä asuva Nada Gambier on opiskellut nykytanssia. Vuonna 2015 hän perusti yrityksensä Nada & Co., joka tuottaa hänen töitään (tämä projekti mukaan lukien). 

Thomas Kasebacher on opiskellut vertailevaa kirjallisuustiedettä ja esittävää taidetta. Hän asuu Itävallan Wienissä. 

Mark Etchells on opiskellut kalataloustiedettä, meritiedettä ja meritekniikkaa. Hän asuu Pohjois-Devonin Barnstaplessa Isossa-Britanniassa. 

5.–28. huhtikuuta 2017, The Voice of a City–TBILISI (Georgia)
29. toukokuuta – 23. kesäkuuta 2017, The Voice of a City–eurometropolialue (Belgia/Ranska)
14.–27. elokuuta 2017, The Voice of a City–Lounais-Suomi
Helmikuu/maaliskuu 2018, The Voice of a City–Ateena (Kreikka) 

The Voice of a Cityn rahoittajia ovat: Koneen Säätiö, Buda Kunstencentrum Kortrijkissa, Action Scénique vzw Belgiassa ja Flaamin kulttuuriministeriö. 

Muita projektin kansallisia tukijoita Belgiassa ovat WpZimmer Antwerpenissä, Takt Dommelhof Neerpeltissä ja La Bellone Brysselissä sekä kansainvälisiä tukijoita Gallery Nectar Tbilisissä (Georgia), Experimental Stage (Kreikan kansallisteatteri) Ateenassa (Kreikka), Tanzhaus Zürich (Sveitsi), Le Vivat Armentièresissä (Ranska) ja Le Phénix Valenciennesissä (Ranska).