Metsäläiset

sirkustaide

Kuva: Jouni Ihalainen

Aloitamme vuonna 2015 monivuotisen projektin, jonka pääteema on sirkustaiteen tekeminen metsässä. Projektimme koostuu eri osa-alueista ja toteutusmuodoista, jotka kaikki nivoutuvat metsän ympärille.

Duo Kamppi & Roihu, eli me sirkustaiteilijat Sade Kamppila ja Viivi Roiha olemme aloittaneet vuonna 2015 monivuotisen projektin, jonka pääteema on sirkustaiteen tekeminen metsässä. Metsä – The Forest Project koostuu eri osa-alueista ja toteutusmuodoista, jotka kaikki nivoutuvat yhteen metsäteemamme ympärille. Metsäprojektin eri osiot ovat luontopolku-muotoisen esityksen valmistaminen metsään, metsässä kuvattavat akrobatiaa ilmaisumuotona käyttävät lyhytelokuvat, sirkustaide metsässä -valokuvasarja, sekä metsässä tapahtuvat hyvinvointia ja lähtökohtia ympäristöstä inspiroituneeseen liikkeeseen tarjoava workshop lapsille ja aikuisille. Pyrimme projektin myötä tutkimaan ihmisen ja luonnon välistä suhdetta, sekä syventämään omaa luontosuhdettamme.

Metsäprojekti on paikkasidonnainen ja liikkuva. Esitys muokkautuu kunkin metsän mukaan, joten kyseessä on aina uniikki teos, jossa luonto on kolmas esiintyjä. Idea projektille lähti taiteilijoiden halusta viettää enemmän aikaa luonnossa. Metsässä olo puhdistaa ja maadoittaa, ja koemme, että löydämme metsästä ja luontoyhteytemme tutkailemisesta uusia ulottuvuuksia ja inspiraatiota sirkuksen ja liikkeellisen taiteen tekemiseen. Projektin kautta haluamme viedä sirkuksen ja sen katsojajoukon perinteisestä teatteriympäristöstä metsään. Tavoittelemme taiteellista vapautta ja vuorovaikutusta luonnon kanssa, ja toivomme, että projektimme tarjoaa metsästä vieraantuneellekin katsojalle syyn jakaa kanssamme hetki luonnossa ja hengittää.

Saaren kartanoon saapuessamme meillä on takana päin residenssijaksot ja demo-esitykset luontopolkuesityksestä Hiljaisuus-festivaaleilla Kittilässä ja Scenes de Rue -festivaaleilla Mulhousessa, Ranskassa, sekä valokuvausretriitit Pyhä-Häkissä sekä Uukuniemellä Isla Peuran ja Ben Hopperin kanssa. Saaren kartanossa aiomme keskittyä luonnosta inspiroituneeseen sirkustaiteelliseen tutkimustyöhön ja kehollisiin harjoitteisiin.

LISÄTIETOA PROJEKTISTA

Kuva: Jouni Ihalainen HTTP://MAKINENPHOTO.TUMBLR.COM/