Marta Fernández Caparrós

kirjailija

Nimeni on Marta Caparrós ja olen Madridissa asuva espanjalainen kirjailija. Ensimmäinen, vuonna 2015 julkaistu kirjani on novellikokoelma, jossa tutkitaan ihmissuhteita taloudellisesti vaikeina aikoina.

Parhaillaan työstän juonta toiseen kirjaani, joka on romaani ja jonka työnimi on Yö ja päivä (Día y Noche). Toivon, että Saaren kartanossa saan valmiiksi juonen suunnittelun ja pääsen aloittamaan ensimmäisten sivujen kirjoittamisen. Koko projekti on toivottavasti valmis vuoden 2016 loppuun mennessä.

Yö ja päivä kertoo kahdesta sisaruksesta ja heidän aikuistumisestaan kolmikymppisinä. Tapahtumat sijoittuvat Madridiin (sekä muihin Espanjan kaupunkeihin, kuten Valenciaan ja Málagaan) ja kesään, jonka aikana kahden päähenkilön on tehtävä tärkeitä, elämäänsä koskevia päätöksiä. Lisäksi he saavat perheestään selville salaisuuksia, joista eivät tienneet.

Romaani on henkilökohtainen tutkimus siitä, miten sukuperimä määrittää luonnettamme ja miten lapsena muodostetut ensimmäiset siteet vaikuttavat aikuisiän ihmissuhteisiin. Yö ja päivä on myös fiktiota, jossa tutkitaan säälimättä kuoleman ja masennuksen vaikutusta elämään. Muodollisesti romaani edustaa kokeilevaa lähestymistapaa romaanin tyylilajiin ja perustuu sekamuotoiseen ja polyfoniseen tekniikkaan, mukaan lukien perinteinen kerronta, unenomaiset siirtymät, henkilökohtaiset päiväkirjat ja musiikkiyhtyeiden lyriikat.