Residenssitaiteilijat ja -tutkijat

Esitystaide, performanssi

Lintutorni

performanssi

lintutorni

”VANHALLA POSTITIELLÄ”, kolmipäiväinen performanssivaellus Mietoisista Mynämäen ja Maskun kautta Turkuun 3.-5.6.

Lintutorni on yhdeksästä suomalaisesta ja kansainvälisestä taiteilijasta muodostuva ryhmä, joka tapasi Saaren kartanon residenssiohjelmassa marras-joulukuussa 2013. Lintutornin useaa ikäpolvea edustavat taiteilijat työskentelevät eri taiteenlajien parissa.

Ryhmään kuuluvat Matthew Cowan, Friederike Felbeck, Johanna Juhola, Paul Landon, Heli Meklin, Jaakko Niemelä, Minna Pöllänen ja Mirimari Väyrynen.

Ryhmä on jatkanut yhteistyötä Saaren kartanossa tapaamisensa jälkeen.

Lintutornin projektit yhdistävät eri taiteen aloja tanssista musiikkiin, tutkimukseen ja kuvataiteisiin. Ryhmän työskentelymetodi perustuu vuorovaikutukseen ja läsnäoloon.

Saaren kartanossa työstettävä Vanhalla Postitiellä-projekti on osa Turussa järjestettävän Olohuone-festivaalin ohjelmistoa. Lintutorni matkaa vanhaa postitietä pitkin Saaren kartanosta Turkuun. Matkaa tehdään kävellen ja postitien varrella yövytään. Mukana kulkee kirjeitä, joita on kerätty etukäteen. Matkan aikana niitä luetaan ja ne saavat myös visuaalisia ja performatiivisiä muotoja. Matkanteko päättyy Turun torille kirjeiden toimittamisrituaaliin.

Kulkueen hidas matkanteko antaa tilaa vuorovaikutukselle kanssakulkijoiden, ajan ja ympäristön kanssa. Matka kohti jotakin ja itse matkan tekeminen on tärkeä osa projektia.

Lintutorni työskenteli Saaren kartanolla kesällä 2015.