Jenny Vesiväki

Taiteilija

Kuva: Jussi Virkkumaa

Työni ja elämäni pääteema ja inspiraatio residenssijakson aikana on salliminen luomisen ja olemassaolon välineenä, kuten klassisessa tekstissä ”Tao Te Ching” sanotaan. Haluan myös nähdä aidosti ja tuntea syvästi Saaren ympäristön ja esittää siitä saamani kokemukset työssäni.

Odotan innolla syvällistä prosessia, jossa on paljon tilaa tutkimiselle, ristiriidoille ja mysteerille. Haluaisin rakentaa yhteisöllisyyttä Saaren ja siellä olevien ihmisten kanssa. Uskon, että on erittäin arvokasta jakaa työprosessini muiden kanssa, vaikka yleensä epäröin tehdä niin. Minusta on hienoa päästä myös keskustelemaan muiden prosesseista.

Työskentelen maalauksen, piirustuksen, sekamedian ja kaikenlaisten muiden keinojen parissa, joita tarvitaan taiteen esiin tuomiseen. Olen työskennellyt yhteisötaiteilijana ja viime aikoina olen keskittynyt tekemään intuitiivisia muotokuvia paikoista ja ihmisistä.

Yritän jatkuvasti löytää uusia tapoja elää ja tehdä työtä ilman, että annan omien ajatusteni ja epäröintini estää minua. Tietoinen mieli toimii loistavasti, kun haluan opiskella ja ymmärtää asioita, jotka edistävät työstämiäni teemoja, mutta minulle tärkeintä on luoda taidetta intuitiivisesti ja spontaanisti. Tasapainotan työtäni sekä opiskelemalla käyttämiäni aiheitani että antamalla kesyttämättömän osan sisälläni johtaa luomisprosessia.

Jenny Vesiväki (s. 1986) on taiteilija ja topofiili eli paikkojen ystävä. Jo muutaman vuoden ajan hän on keskittynyt tutkimaan vastakohtaisuutta työnsä keskiön ja äärialueiden välillä. Hän uskoo asioihin perehtymiseen keinona jalostaa ja parantaa työtään. Hänen työnsä ytimessä on keskinäinen yhteys kaiken olemassa olevan välillä.