Charlotte Wührer

Kirjailija ja kääntäjä

Saaren residenssin aikana aion työstää flash fiction -pienoisromaaniani. Hanke on kuvitteellinen tutkimus halulinjoista: oikoteistä, jotka suurimmaksi osaksi jättävät eläinten ja ihmisten jo tallaamat polut huomiotta. Desire Lines koostuu novelleista, jotka voi lukea joko yhtenä kokonaisuutena tai yksittäisinä tarinoina. Yhdessä ne tutkivat paikkaa ja ihmisiä kohtaan tuntemaamme vetovoimaa (ja vastenmielisyyttä). Kerronnan säikeet horjuttavat odotuksia ajallisesta lineaarisuudesta, ja queerin olemus on painanut niihin leimansa.

Saaren kartanossa pyrin saamaan valmiiksi ensimmäisen luonnoksen, johon kerään inspiraatiota ympäristöstä. Haluaisin sisällyttää romaaniin valokuvia ja siksi aion etsiä visuaalisia symboleja halulinjoille. Tämä tarkoittaa paljon kävelyretkiä!

Aikani Saaren kartanossa on myös eräänlainen kokeilu: perehdytys työskentelyyn päätoimisena kirjailijana sekä rauhaisan yksinäisyyden kokemista.

 

Charlotte Wührer (s. 1990) on Berliinissä asuva kirjailija ja freelance-kääntäjä Newcastle-under-Lymestä, Englannista. Hänen kirjoituksiaan on julkaistu lukuisissa verkko- ja painetuissa julkaisuissa, kuten SAND Journal, Ellipsis Zine ja Daddy Magazine. Hän on ollut loppusuoralle valittujen joukossa useissa kilpailuissa, mukaan lukien Bristol Short Story, Cambridge Short Story ja Mslexia -kilpailut. Vuonna 2018 hän oli Berliinin ensimmäinen opiskelijakolumnisti, jonka kirjoituksia julkaistiin Berliinin yliopistoja ja opiskelijoita palvelevan Berlin Studierendenwerkin julkaisuissa. Hän työstää parhaillaan flash fiction -pienoisromaania, joka käsittelee paikkaa ja halua.