Catherine Sarah Young

Taiteilija ja kirjailija

Nykyiset kytkökset: Scientia-stipendiopiskelija filosofian tohtoriohjelmassa UNSW Sydney -yliopiston taide ja muotoilulaitoksella, Obama-säätiön nimittämä johtaja Aasian ja Tyynenmeren alueella

Saaren kartanossa työstän teemoja ilmastonmuutoksesta ja ympäristön tulevaisuudesta erityisesti arktisella alueella.

Tämä on ensimmäinen kotiresidenssini – matkustuskielto ja Covid-19-tilanne on valitettava – joten yritän aktivoida luovuuttani tutustumalla nykyiseen asuinkaupunkiini Sydneyyn uudella tavalla. Muutin tänne syyskuussa 2019 filosofian tohtoriohjelmaan osallistuakseni ja olen vielä suhteellisen uusi täällä, joten näen kaiken tuorein silmin. Minulla on erittäin kannustava tohtorintutkintojen valvojaryhmä sekä akateeminen ja taiteellinen yhteisö maailmanlaajuisesti, joten toivottavasti nykyiset rajoitteet ja olosuhteet inspiroivat minua työskentelemään uusin tavoin.

Tietoa työtavoistani: Saan inspiraatiota luonnosta, lukemistani kirjoista ja tukemistani aatteista. Koska taustaani kuuluu molekyylibiologiaa, taidetta ja vuorovaikutussuunnittelua sekä journalismia käytän yleensä erilaisia välineitä tutkimiseen, ja tulokset ovat yleensä interaktiivisilla ja aistimuksellisia.

Catherine Sarah Young on kiinalais-filippiiniläinen palkittu poikkitieteellinen taiteilija, suunnittelija ja kirjailija, jonka teoksissa tutkitaan luontoa, rooliamme luonnossa sekä luonnon ja teknologian välisiä jännitteitä. Molekyylibiologian, nykytaiteen ja vuorovaikutussuunnittelun ammattilaisena hän on tuottanut useita taiteellisia teoksia, joissa hän tutkii ilmastonmuutosta ja tulevaisuuttamme ympäristön kannalta (The Apocalypse Project eli maailmanloppuprojekti), tiedettä ja yhteiskuntaa (Wild Science eli villi tiede) sekä Future Rx (kestävyys). Hänellä on kansainvälinen näyttely-, apuraha- ja stipendiaattiprofiili ja hän on työskennellyt tutkijoiden, teollisuuden ja yhteisöjen kanssa, viimeksi Berliinissä, Wienissä, Pekingissä ja Amazonin sademetsissä. Hän kirjoittaa tieteiskirjallisuutta ja on harjoittanut taekwondoa jo yli kaksikymmentä vuotta. Hän on saanut Scientia-stipendin UNSW Sydney -yliopiston taide ja muotoilulaitokseen, missä hän tutkii ilmastonmuutosta ja kestävää kehitystä. Lisäksi hän on Obama-säätiön nimittämä johtaja Aasian ja Tyynenmeren alueella. Hän toimi hiljattain taiteilijana Moskovan kosmonautiikan museon järjestämässä avaruustaiteen kesäkoulussa (Space Art Summer School).