Antti Kauppinen

Tietokirjailija, taidehistorioitsija

Olen tulossa Saaren kartanoon työstämään romaania. Tekstin aiheena on seksuaalivähemmistöjen kohtaama kohtelu, vaino ja selviytyminen. Teoksessa liikutaan mm. 2000-luvun alun Pietarissa ja espoolaisessa vastaanottokeskuksessa. Olen kerännyt teostani varten erilaisia hlbti-tarinoita Irakiin pakkopalautetuilta homoilta, Ruotsin pakolaiskeskuksissa raiskatuilta venäläisiltä lesboilta jne. Tarinani ovat raakoja. Näihin uppoaminen on vaatinut kykyä itkeä ja toisaalta taitoa astua kokemusten ulkopuolelle hengittämään. Tätä varten uskon, että Saaren kartano antaa minulle mahtavat puitteet rypeä tekstin ja tekemisen suossa ja aina välissä kainalot märkinä esitellä tekstisuhermia muille residenssiläisille ja saada kullanarvoista palautetta.

Romaani on muotona sellainen, että sitä aloittaessa ei voi olla aivan varma, mihin se lopulta johtaa. Tällä hetkellä tekstini on erilainen kuin mitä alun perin suunnittelin, residenssijakson jälkeen se lienee taas eri kuin miltä se nyt näyttää.

Tietokoneen ääressä niskat lysyssä istumisen lisäksi odotan raikasta talvisäätä johon voi mennä kuutamohiihtämään; mutta tästä Etelä-Suomen talvesta ei voi koskaan tietää. Kirjoittamisen ja urheilun lisäksi rakastan ruokaa: sekä syömistä, että ruoan laittamista.

Ähkyn, urheilun ja kirjoittamisen välisessä kolmiossa on minun elämä. Sen tuon mukanani kartanolle.