Residenssitaiteilijat ja -tutkijat

Maalaus, piirustustaide, grafiikka

Alexandra Carter

Kuvataiteilija

Alexandra Carter. Kuva: Jussi Virkkumaa

Saaren kartanossa tuottamieni tutkimuksen ja maalausten avulla työstän alkuperäisen projektiehdotukseni loogista jatketta, jonka otsikkona on ”The Fruits of (In)fertility” (”Hedelmällisyyden/hedelmättömyyden hedelmät”). Se tarkastelee ruumiillista ja maataloudellista hedelmällisyyttä lapsuuteni näkökulmasta Uuden-Englannin karpalotilalla ja oman hedelmöityshoitoni valossa, jonka olin aloittanut kirjoittaessani ehdotusta.

Minulla on nyt tyttövauva, mikä laajentaa alkuperäistä näkökulmaani niin, että se käsittää nyt myös äitiyden. Työni ei ole ainoastaan täynnä ajatuksia maan ja kehon hedelmällisyydestä ja tuottoisuudesta, vaan myös äidin ja synnyttäjän roolista sekä hirviömäisestä naiseudesta, josta kirjailija Barbara Creed on kirjoittanut. Käytän ensisijaisen maalausvälineeni eli musteen nestemäisiä, räjähdysmäisiä ominaisuuksia filmin luonnostelemiseen korostaakseni äidin kehon sylkevää, vuotavaa, räjähtävää luonnetta.

Alexandra Carter (s. 1985 Bostonissa) asuu ja työskentelee San Diegossa, Kaliforniassa. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Lontoon Goldsmiths-yliopistosta vuonna 2015 ja kuvataiteen kandidaatiksi Rhodes Collegesta Memphisissä vuonna 2009. Hänen viimeaikaisiin yksityisnäyttelyihinsä kuuluvat ”A Sense of Heat in Her Brain” Luna Anaïs -galleriassa Los Angelesissa (2020), ”Berries for Baubo” (2019) ja ”All gods are hot” (2018) Radiant Space -galleriassa Los Angelesissa. Hänen töitään on esitelty myös yksityisnäyttelyissä Fusion-galleriassa (Torino, Italia), Southfork-galleriassa (Memphis, USA), Projecto’ace-säätiön tiloissa (Buenos Aires, Argentiina) ja Memphis Brooks -taidemuseossa (Memphis, USA). Hänet on valittu useisiin amerikkalaisiin ja kansainvälisiin residenssihankkeisiin, mukaan lukien KulturKontakt Austria (Wien), Qwatz (Rooma), Graniti Murales (Sisilia), Vice~Versa Foundation (Goa, Intia), RECSIM (Jashipur, Intia), Galerija-Muzej Lendava (Slovenia) ja Kentucky Foundation for Women (Prospect, Kentuckyn osavaltio, USA).

www.alexandra-carter.com

@alexandracarterstudio