Alexander Manuiloff

kirjailija

Alexander Manuiloff on bulgarialainen kirjailija, näytelmäkirjailija ja käsikirjoittaja, jonka teoksia on kutsuttu tärkeille teatterifestivaaleille ja tapahtumapaikoille neljällä mantereella, mukaan lukien Theatertreffen Berliinissä; Under the Radar New Yorkissa ja L’Europe de Théâtres Pariisissa. Manuiloff on myös voittanut EURODRAM 2017 -palkinnon (Mannheim, Saksa).

Kaksi eri Venetsian elokuvajuhlien Silver Lion -palkinnon voittajaa, Rimini Protokoll ja Ferran Dordal, valitsivat Manuiloffin työskentelemään hankkeissaan vuonna 2016.

Aleksanderin kirjoituksia on tähän mennessä käännetty kymmenelle kielelle ja ne ovat jo aiheena joissakin yliopistojen kurssiohjelmissa Yhdysvalloissa. (GEORGETOWN UNIVERSITY).

Vuoden 2017 kiertueen jälkeen Washingtonin teatterissa ForumTheatre/Woolly Mammoth, washingtonilainen teatteriaiheinen nettisivusto DC Theatre Scene antoi näytökselle viisi tähteä ja kutsui Alexanderia ”HARVINAISEKSI TAITEILIJAKSI”. Washington Post -sanomalehti piti hänen näytelmäänsä ”POIKKEUKSELLISEN SYVÄLLISENÄ”, kun taas Broadway World -teatterinettisivu sanoi Manuiloffin työn olevan ”SUKUA MAAGISELLE REALISMILLE”.

Alexander on myös voittanut Bulgarian kirjailijakillan palkinnon vuoden parhaasta kaunokirjallisesta esikoisteoksesta (”Film”, 2004), minkä jälkeen hänen seuraavia teoksiaan on julkaistu Bulgariassa, Saksassa, Romaniassa, Yhdysvalloissa ja Ranskassa. Tämän lisäksi hän sai palkinnon journalistisista kirjoituksistaan Euroopan Journalistiliitolta vuonna 2012.

Alexander on saanut yliopistollisia apurahoja sellaisilta instituutioilta kuin Univerzita Karlovalta Prahassa, Fund for American Studies (TFAS) -säätiöltä, Goethe-Institut Müncheniltä ja Deutsch-Amerikanisches Institut Heidelbergiltä. Hän on ensimmäinen bulgarialainen kirjailija, joka on kutsuttu teksteineen Berliinin huipputeatterifoorumiin Theatertreffen (2015).