Taiteellinen työskentely tanssijana ja koreografina

Työskentelen apurahakauden aikana teoksissa Kasvin tanssi, Slap!, Heterotrofi 1, Heterotrofi 2, sekä projektissa Field of Art. Jatkan myös meneillään oleviin teoksiini linkittyviä projekteja koululaisten kanssa sekä esitän aikaisempia yhteistyöteoksiani Lauma ja Hämärän tanssi. Toimin teoksissa tanssijana ja osassa myös koreografina tai ohjaajan assistenttina. Muissa projekteissa toimin suunnittelijana ja organisoijana sekä työpajaohjaajana. Kaikki työt ovat yhteistöitä ja ryhmätöitä – työroolista riippumatta. Uskon ryhmätyön voimaan ja idealistisesti ajattelen, että sen avulla voin itsekin saavuttaa aina jotakin uutta työssäni. Kaikki työt linkittyvät ja vaikuttavat toisiinsa. Ajattelen, että kunkin teoksen sisältö rikastuu ja potentiaali tulla "omaksi täydeksi itsekseen" laajenee oikealla tavalla, kun muuten hetkeen katoava taide saa elämää, ihmisensä ja muut virtansa ympärilleen sekä osakseen. Kasvin tanssissa yhdistämme työryhmän kanssa liikettä, puhetta ja mikrobiologiaa. Parannamme maailmaa ja tarkastelemme ajatuksia suhteessa yhteistyöhön ja kasvien fysiologiaan laulun, puhutun tekstin, tieteen, liikkeen, hillittömän idealismin ja kylvöjen voimalla. SLAP! on huumoria käsittelevä tanssiteos, joka valmistetaan ja esitetään kokonaan ulkotiloissa. Jatkamme teoksessa yhteistyötä jo useamman teoksen tiimoilta tutun työryhmän kanssa. Aloitamme työryhmien kanssa työskentelyn toisenvaraisuutta ja toiveikkuutta käsittelevän teosparin Heterotrofi 1 ja Heterotrofi 2 parissa. Työryhmiin kuuluu tekijöitä taiteen, tieteen ja ruoantuotannon aloilta sekä aiemmista työryhmistä. Lisäksi valmistelen uusia projekteja, ja esitän aikaisempia teoksia. Jatkan myös työtäni kouluprojektien parissa.

Työskentelin 2-vuotisen apurahan turvin ajan 1.2. 2022 - 31.1. 2024 täysipainoisesti tanssijana, koreografina sekä erilaisten työpajojen suunnittelijana ja ohjaajana.

Tuona aikana toimin tanssijana teoksissa Speaking of, Hämärän tanssi ja SLAP! Speaking of on vuonna 2015 koreografioimani sooloteos, jonka päivitin ja lämmitin uudelleen esitettäväksi paikallisessa tapahtumassa Pusulassa Töllin Myllyn 100-vuotisjuhlassa. Samassa tapahtumassa esiinnyin tanssitaidetta ja kuvataidetta yhdistävävvä Hämärän tanssi -teoksessa. Keväällä 2023 valmistimme työryhmän kanssa Saku Koistisen koreografian SLAP! SLAP! on metsätiloissa valmistettu ja esitetty teos, joka käsitteli ihmisen onnistumista / epäonnistumista sopeutumisessa aikaansa ja ympäristöönsä.

Vuosina 2022-23 toimin koreografina ja tanssijana ja tuottajana Lauma -teokseni esityksissä koulukiertueella, sekä Helsingissä, Turussa, Lohjalla ja Montrealissa Ranskassa. Organisoin ja ohjasin teoksen pohjalta myös koululaisten Tanssitaideoppitunti -projektin. Projekti kiersi kouluja Lohjan maaseudun syrjäkylissä. Tanssitaideoppitunti -projekti jatkuu edelleen, kun seuraava apuraha varmistuu ja pystyn työskentelemään sen parissa. Tanssitaideoppituntia on tarkoitus viedä kouluihin eri puolille Suomea / osaksi koululaisille suunnattuja hankkeita aluekeskusten avulla.

Vuosina 2022-23 myös kehittelin edelleen Kasvitanssi -praktiikkaani, pidin tanssitaidetyöpajoja lapsille ja ikäihmisille, ja esitin Kasvin tanssi -esitysluentoa.

Syksyllä 2022 toimin myös taiteilijana ja fasilitaattorina Syyskoulu - nimisessä taiteilijoita ja tutkijoita yhteen tuovassa tapahtumassa. Syyskoulu pidettiin kotonani pienellä viljelystontillamme, naapuriviljelijä tarjosi pelloltaan osallistujille telttapaikat, tapahtuman työpajat toteutettiin metsissä ja puutarhassa. osallistujat jakoivat praktiikoitaan sekä pitivät esitelmiä työskentelystään. SyyskoulussaTapahtuman myötä on syntynyt useita uusia kontakteja ja yhteistöitä.