URITUAL – osallistava teoskokonaisuus Helsingin Taidehallin yksityisnäyttelyyn vuonna 2022

URITUAL on kivien kasvua ja saven muistia, metsän ajanlaskua ja myyttien yhdistävyyttä käsittelevä osallistava teoskokonaisuus ja Helsingin Taidehalliin vuonna 2022 rakentuva näyttely. Uritual luotaa suhdettamme ja kytköstämme maahan – sen materiaalisiin ja aineettomiin ominaisuuksiin ja merkityksiin. Se houkuttelee löytämään maaperään kiinnittyvän muistijäljen, alkuperän, upottamaan yhdessä kätemme saveen ja mielemme puun syihin. Se rohkaisee meitä hitauteen, mietiskelyyn sekä rajallisuuden ja jatkuvuuden kiertokulun tunnistamiseen.

Apurahaperiodin aikana valmistin teoksia Helsingin Taidehallin yksityisnäyttelyyn, joka avautuu kesällä 2023. Näyttelylle on varmistunut myös jatkoa ja se tulee esille Uppsalan taidemuseoon vuonna 2024.

Helsingin Taidehalliin ja Uppsalan taidemuseoon esille tuleva kokonaisuus toteutui teosten valmistuksen kannalta erittäin hyvin. Kuvasin kahden vuoden ajan materiaalia uusiin kokeellisiin elokuvateoksiin, sekä valmistin näyttelyyn veistoksia ja valokuvasarjoja. Työskentelyperiodi oli intensiivinen, riippumatta poikkeuksellisten olosuhteiden haasteellisuudesta. Vuodelle 2022 sovittu näyttely siirtyi vuoteen 2023 - pandemiasta johtuen Taidehallin kaikkia näyttelyitä siirrettiin eteenpäin. Näyttelyn siirtymisen takia teosten valmistus jatkuu edelleen.