Apurahat ja residenssipaikat Tiede ja taide Food & Future Forum Päähakija Hotelli- ja ravintolamuseosäätiö - Stiftelsen för Hotell- och Restaurangmuseet sr Myöntösumma 60000 € Tukimuoto Yleinen rahoitushaku Alat Museotyö, kulttuuriperintöYhteiskunnallinen ympäristötiede Myöntövuosi 2018 Jos omistat hankkeen, voit kirjautua sisään ja lisätä hankkeen tietoja. Kirjaudu sisään Jaa: Takaisin apurahalistaukseen Hakemuksen tiivistelmä Hotelli- ja ravintolamuseo järjestää syksyllä 2019 Kaapelitehtaalla Helsingissä ruoan historiaa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta rinnakkain tutkivan tapahtumakokonaisuuden, jossa räjäytetään ruokakeskustelun keskiluokkainen kaanon ja sukelletaan kokkaustrendien ja somepöhinän läpi syviin rakenteisiin. Food & Future Forum kokoaa yhteen ruoan tutkijoita, tuottajia, jalostajia, valmistajia, myyjiä, kuluttajia ja taiteilijoita. Poikkitieteellinen ja -taiteellinen tapahtumasarja sisältää luentoja, työpajoja, paneelikeskusteluja ja kommentoivaa taidetta ja se etsii vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin ruoan kestävyydestä ja tasa-arvosta, ruokainnovaatioista ja ruoan kulttuurista. Huippukokkien juhlapuheiden sijaan esiin nostetaan harvemmin kuultujen tutkijoiden ja ruoan suurista linjoista päättävien toimijoiden, kuten naisten, kauppojen sisäänostajien, ruoan tuottajien, massoja ruokkivan suurtalous-keittiöiden henkilökunnan ja arjen ruoanlaittajien näkökulmia. Tapahtumia kohti kuljetaan koko vuoden ajan kaikille avoimessa Facebook-yhteisössä, joka tarjoaa asiantuntija-artikkeleita ja taidesisältöä, uutisvirtaa, kirjallisuusvinkkejä ja jossa herätetään monialaista keskustelua. Asiantuntijakumppaneiden kanssa yhdessä toteutettavan tutkimusmatkan pääpaino on suomalaisessa ruoantuotannossa ja ruokakulttuurissa, mutta keskustelun viitekehys on globaali. Food & Future Forum on kaikille avoin ja vapaapääsyinen. Loppuraportin tiivistelmä Hotelli- ja ravintolamuseon Food & Future Forum seurasi ja dokumentoi puolentoista vuoden ajan vuosina 2018-2019 ruusta ja ruuan tulevaisuudesta käytävää ajankohtaista keskustelua. Hanke saavutti tavoitteensa nostaa tapahtumissa ja viestinnässä esiin monipuolisia näkökulmia ruuan kestävyyteen ja tasa-arvoon sekä ruokainnovaatioihin ja ruokakulttuuriin liittyen. Tapahtumissa ja sisällöissä kohtasivat tutkijat, tuottajat ja jalostajat sekä arjen ruuanlaittajat, kauppiaat, kuluttajat ja taiteilijat. Tapahtumatoteutusten lisäksi sosiaalisen median yhteisössä jaettiin ja kommentoitiin artikkeleita, uutisvirtaa ja kirjallisuusvinkkejä. Food & Future Forum oli kaikille avoin ja pääosin vapaapääsyinen ja se tavoitti laajasti ruuan tulevaisuudesta kiinnostunutta yleisöä sekä herätti positiivista huomiota uudenlaisena toimijuutena museokentällä. Takaisin apurahalistaukseen