Minimalia-konserttisarjan järjestäminen Konepajan Brunossa

Minimalia I-VI on minimalistiseen kamarimusiikkiin keskittyvä konserttisarja, joka järjestetään ensimmäisen kerran Konepajan Bruno -tehdashallissa syksyllä 2018. Konsertit järjestetään kevätkaudella 9.3., 13.4. ja 11.5.2019, kuukauden toinsena lauantai-iltana. Konserttisarja esittää modernia taidemusiikkia rennossa ja nuorekkaassa tilassa ja ilmapiirissä. Brunon kaikuisa tehdashalli on akustiikaltaan sopiva sellaisenaan repetitiiviselle ja staattiselle musiikille. Ohjelma ei sisällä ainoastaan kamarimusiikkia tunnetuilta minimalisteilta kuten Steve Reich, Philip Glass, Arvo Pärt, John Adams ja Terry Riley, vaan myös uutuuksia nuoremmalta polvelta kuten Missy Mazzoli ja Olafur Arnalds. Konserttisarjan yhtenä arvona on myös suomalaisten, minimalististen säveltäjien teosten esittäminen ja sitä kautta suomalaisen taidemusiikin tukeminen. Erityisen konserttisarjasta tekee myös se, että suurin osa teoksista saa Suomen ensiesityksensä. Lisäksi esitetään yksi kantaesitys Suomessa asuvalta säveltäjältä. Erilaisten soitinkokoonpanojen ja myös elektroniikan yhdistäminen on päämääränä monipuolisen repertuaarin ja sävelkielen saavuttamiseksi.

Minimalia on urbaani, minimalistiseen kamarimusiikkiin keskittyvä konserttisarja, joka järjestettiin ensimmäisen kerran Konepajan Brunossa syksyllä 2018. Syksyllä 2019 konserttisarja muutti Suvilahden Tiivistämöön Konepajan vaihtaessa omistajaa.

Minimalia esittää modernia, minimalistista taidemusiikkia tehdasmiljöössä rennossa ilmapiirissä yhdistellen musiikkia tunnetuilta säveltäjiltä kuten Reich, Glass, Adams ja Riley sekä uutuuksia nuoremmalta polvelta kuten Mazzoli, Arnalds, Muhly ja Bates.

Genrerajoja rikkovana klubimuotoisena taidetapahtumana Minimalia kutsui jokaiseen konserttiinsa myös vierailevan artistin eri musiikkityyleistä. 2019 järjestettävässä kolmessa konsertissa vierailevat artistit olivat 14.9. elektroakustista improvisaatiota esittävä Tölöläb, 12.10. saksofonisti Mikko Innanen ja 16.11. indie-bändi Lake Jons.

Itse Minimaliassa esiintyvään taiteilijakaartiin kuuluivat taiteellisen johtaja ja viulisti Kreeta-Julia Heikkilän lisäksi viulistit Minna Pensola, Siljamari Heikinheimo, Eriikka Maalismaa ja Essi Höglund, alttoviulistit Jakob Dingstad ja Hanna Hohti sekä sellistit Jaani Helander, Pinja Laine, Samuli Peltonen ja Jussi Vähälä, sello.

Konsertit alkoivat klo 19 ja feat. artisti aloitti n. klo 20.30. Lipunmyynti aloitettiin ovelta tunti ennen konserttia ja lippuja myytiin myös ennakkoon tiketti.fi kautta. Lipun hinnalla (18€) oli pääsy molempiin konserttiosioihin. Baari oli auki koko illan.