Esteettömyys ja saavutettavuus

Vierailu Koneen Säätiön toimitiloissa Lauttasaaren kartanossa onnistuu esteettömästi.

Kartanon osoite on Otavantie 10, 00200 Helsinki. Lauttasaaren kartanolle pääset metrolla sekä linja-autoilla 21, 22, 22B, 104, 112N ja 192T.

Esteetön autopaikka sijaitsee osoitteessa Kauppaneuvoksentie 18 ja on merkitty. Saattoliikenteen pysähtymispaikka on esteettömän sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä (n. 4 metriä ovelta).

Kartanon puistoon on esteetön kulku osoitteesta Kauppaneuvoksentie 18. Kulkureitti esteettömältä autopaikalta ja tontin rajalta sisäänkäynnille on helposti havaittava. Piha-alueella kuljetaan hiekkapolkuja, ja sisäänkäynnin edustan sekä muotopuutarhan terassin kiveys kovaa, pinnaltaan verraten tasaista liuskekivetystä.

Kartanon puistonpuoleinen sisäänkäynti rakennuksen takana on esteetön. Katettu sisäänkäynti on helposti tunnistettavissa. Ovisummeri on sijoitettu saavutettavalle korkeudelle. Oviaukon vapaa leveys on 84 cm ja ovilehden avaamalla 95 cm (avaamiseen tarvitaan avustaja). Kynnys on madallettu niin, että pyörätuolilla liikkuminen sen yli onnistuu (kynnyksen korkeus n. 2 cm).

Ovelta on esteetön kulku hissille. Hissin ovet avautuvat automaattisesti saavutettavalla korkeudella olevasta painikkeesta, ja hissillä pääsee esteettömästi kaikkiin kolmeen kerrokseen (huom. vain 1. ja 2. kerros esteettömiä tiloja). Hissin oven vapaa leveys on 100 cm ja hissikorin syvyys 140 cm. Esteetön WC on kartanon ensimmäisessä kerroksessa. WC:n oven vapaan tilan leveys on 88 cm. Opaskoirat ovat tervetulleita kartanon tiloihin. Olemme valmistautuneet avustamaan ja opastamaan vierailijoita tarvittaessa.

Lauttasaaren kartanon Punaisessa huvilassa sijaitseva kahvila Puhuri by Patisserie Teemu Aura on esteetön. Oviaukon vapaa leveys on 95 cm, kun myös kapeampi kulkuovi avataan. Oven kynnys on madallettu niin, että pyörätuolilla liikkuminen sen yli onnistuu (kynnyksen korkeus n. 3,5 cm). Kahvilan tilat ovat kaikki samassa tasossa. Kahvilan WC-tila on esteetön.

Koneen Säätiön apurahansaajien käytössä oleva Kamari Helsingin Punavuoressa (Tehtaankatu 21) ei ole esteetön. Talossa on hissi, mutta kulkureiteillä on myös portaita. Esteetön kulku tiloissa vaatii oman avustajan.