Uutiset

Saaren kartanon residenssi

15.03.2016

VASTAAN+OTTO pyörähti käyntiin kartanolla

Osa maaliskuun vieraistamme työskentelee VASTAAN+OTTO yhteisötaiteen triennaalin parissa. Kevään aikana kartanolla ja ympäri länsirannikkoa järjestetään runsaasti mielenkiintoisia tapahtumia, joihin kannattaa osallistua.


VASTAAN+OTTO levittäytyy kevään aikana useisiin länsirannikkon kaupunkeihin ja luvassa on monia mielenkiintoisia tapahtumia, joita voi seurata triennaalin virallisilta verkkosivuilta ja sosiaalisesta mediasta. Mukana triennaalia tekemässä on myös muutama Saaren alumni: Sari Palmgren ja Sonja Jokiniemi. Kahden kuukauden aikana myös kartanolla ja sen lähialueilla on yhteisötaiteen tiivistymä, jota kannattaa seurata triennaalin virallisilta sivuilta lisäksi esimerkiksi Saaren kartanon sosiaalisesta mediasta.

Kannattaa laittaa ylös kalenteriin ja osallistua myös IHME-päiville 1.–3.4. Helsingissä, jolloin aprillipäivänä 1.4. VASTAA+OTTO avataan virallisesti. IHME-päivät alkaa yhteisötaiteen Taike-päivällä, jossa kysytään mm. Mihin yhteisötaide sijoittuu nykytaiteen ja erityisesti visuaalisen taiteen kartalla? Minkälaisissa ympäristöissä ja yhteisöjen parissa taiteilijat toimivat? Minkälaisia ajatuksia yhteisötaide herättää rahoittajatahoissa? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan Vanhalla Ylioppilastalolla, os. Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki. 1.4.2016 klo 11–15.

IHME-päivien ohjelma: http://www.ihmefestival.fi/ohjelma/

Tarkemman yhteisötaiteen Taike-päivän ohjelman löydät täältä: http://www.vastaanplusotto.fi/info/ohjelma/helsinki/yhteisotaiteen-taike-paiva/

Vastaan+oton kartanolla työskentelevien taiteilijaesittelyt ja ohjelma: http://www.vastaanplusotto.fi/info/ohjelma/mynamaki/