Uutiset

Saaren kartanon residenssi

11.09.2015

Uusi kutsutaiteilija Hanneriina Moisseinen aloittaa työskentelynsä

Yksilöresidenssien alkaessa alkaa myös kutsutaiteilija Hanneriina Moisseisen kahdeksan kuukauden mittainen residenssijakso Saaren kartanossa.

Sarjakuvataiteilija Hanneriina Moisseinen työskenteli ensimmäisen kerran Saaren kartanossa marras–joulukuussa 2010. Paluu residenssiin tuntuu mieluisalta ja innostavalta.

– Odotan erityisesti sitä, että pääsen taas niiden isojen puiden pariin ja muutenkin retkille ympäröivään luontoon, mutta myös sitä, että tulen taatusti tapaamaan hienoja taiteilijoita työskentelyjaksoni aikana ja toivon mukaan ajautuvani spontaaneihin yhteistyökuvioihin heidän kanssaan, hän kertoo.

Moisseinen työstää kutsutaiteilijajaksollaan neljättä sarjakuvakirjaansa, jonka aiheena on lehmät ja toinen maailmansota. Tarina sijoittuu jatkosodan kesään 1944, ja siinä viimeisiä ihmisiä ja eläimiä evakuoidaan Karjalasta ennen rajan sulkeutumista.

– Tulen työstämään kirjan valmiiksi Saaren jakson aikana ja pidän keväällä 2016 näyttelyn, jossa nämä samat laulut soivat niin äänimaisemina kuin live-esityksinäkin, hän kertoo. Hän aikoo myös kirjoittaa tutkimuksellista tekstiä teemasta, koska näyttely on osa karjalaista perinnettä poikkitaiteellisesti tutkivan ja myös Koneen Säätiön Monikielisyys ja taide -apurahaa saanutta Anne-Mari Kivimäen Suistamo-Perinnelaboratoriota.

Katso video Hanneriina Moisseisesta täältä!