Uutiset

Saaren kartanon residenssi

18.05.2018

Saaren kartanon residenssi avoinna yleisölle lauantaina 26.5.

Saaren kartano avaa jälleen ovensa yleisölle lauantaina 26. toukokuuta 2018 klo 11–17. Tänä vuonna juhlistamme Saaren kartanon residenssin 10-vuotista toimintaa. Päivän monipuolisessa ohjelmassa on jokaiselle jotakin eri puolilla kartanoa ja sen rakennuksia.


Ohjelman alkupuolella on kurkistus Saaren kartanon historiaan FT Riitta Koskisen opastuksella, ja arkkitehti Antti Nyman johdattaa yleisöä kävelykierroksella kartanon rakennushistoriaan. Iltapäivällä Saaren kartanon ensimmäisenä yhteisötaiteilijana työskennellyt kuvataiteilija Nina Rantala ja esitystaiteilija ja tutkija Tuija Kokkonen keskustelevat päärakennuksessa Rantalan ja kartanon läheisen koulun oppilaiden kanssa toteutetusta Me olemme eläimiä -yhteisötaidehankkeesta, jossa samastuttiin eläimiin metsässä. Lisäksi yleisöllä on tilaisuus kuunnella, kun suomentaja Kristiina Drews lukee otteita kääntämästään Lucia Berlinin romaanista Siivoojan käsikirja ja muita kertomuksia.

Kartanon puistossa voi kuunnella ääni- ja esitystaiteilija Juha Valkeapään ja äänitaiteilija Juhani Liimataisen Linnut-konsertin ensiesitystä sekä kokea nykysirkusta parhaimmillaan, kun tarjolla on Saaren kartanossa viime syksynä työskennelleen sirkustaiteilija Rauli Dahlbergin sirkusta ja arkkitehtuuria yhdistelevä nykysirkusesitys O’DD.

Kartanon navetassa voi tutustua Martta Tuomaalan FinnCycling Soumi-Perkele! -installaatioon. FinnCycling Soumi-Perkele! on spinning-henkinen osallistava kuntopyöräilytunti, jossa pureudutaan työhön ja suomalaiseen leikkauspolitiikkaan. Navetan isossa kuvataiteilijan studiossa on esillä Saaren kartanon nykyisen yhteisötaiteilijan Pia Bartschin valokuvia, videoita ja esineitä hänen vetämistään projekteista kuuden vuoden ajalta. Näyttelyssä voi tutustua myös hänen Yhteisötaiteen värikartta -kirjaansa sekä keskustella ja miettiä yhdessä uusia teoksia. Mynämäen–Mietoisten luonnonsuojeluyhdistys pitää navetan edustalla linnunpönttötyöpajaa. Yleisö voi osallistua myös kävelykierrokselle, jonka aikana tutustutaan Saaren kartanon maisemiin kartanon alumnin, tietokirjailija, taidehistorioitsija Antti Kauppisen opastuksella. Lapsille ja lapsenmielisille on totuttuun tapaan Annika Tavastin ja Anu Taivaisen vetämä lasten ekologinen työpaja vanhan pesutuvan edustalla.

Päivän aikana on tarjolla kahvia päärakennuksen edustalla ja pientä purtavaa konehallissa.

Päivän tarkempaan ohjelmaan voit tutustua täällä.

Pidätämme oikeuden ohjelmanmuutoksiin.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Lämpimästi tervetuloa!

P.S. Tarvitsetko kyytiä Turusta tai Helsingistä?

Järjestämme bussikuljetukset Turusta ja Helsingistä. Bussikuljetukset lähtevät Turun rautatieasemalta ja Helsingistä Mikonkadun tilausajolaiturista Rautatientorin laidalta. Bussikuljetukset ovat maksuttomia, mutta niihin vaaditaan sitova ilmoittautuminen. Peruuntumisesta tulee ilmoittaa viimeistään edellisenä päivänä. Ilmoittautuessasi muista ilmoittaa nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Yhdellä ilmoittautumisella tulee ilmoittaa vain yksi henkilö kerrallaan. Paikkoja on rajoitetusti ja täytämme busseja varalistalta, mikäli peruutuksia ilmenee.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislomakkeen bussiin löydät täältä.