Uutiset

Saaren kartanon residenssi

27.07.2018

Saaren kartanon alumnit ohjaavat työpajoja Saarekkeessa – tule mukaan!

Kiinnostaako huono teatteri? Entä luova kirjoittaminen, jongleeraus, ekologinen tilataide tai räppäys? Elokuun ja syyskuun aikana Saarekkeessa järjestetään viisi kaksipäiväistä työpajaa, joissa pääsee kokeilemaan, oppimaan ja ennen kaikkea päästämään luovuutensa valloilleen! Samalla on mahdollisuus tutustua Saaren kartanon taiteilijoihin ja heidän työhönsä.


Kuvataiteilijat Petri Saarikko ja Eveliina Hämäläinen ohjaavat 4.–5.8. BioBoa-työpajan, jossa valmistetaan ryijyjä luonnossa hajoavista materiaaleista. Ryhmätyönä syntyvät teokset ripustetaan Mynämäen keskustaan ja teosten löytämiseksi koostetaan erityinen vierailukartta. Lisäksi työpajassa toteutetaan Tuhkatkin Pesästä -lannoitusrituaali. Lue lisää työpajasta täältä.

Sirkustaiteilija Kalle Lehto opastaa 7.–8.8. jongleerauksen saloihin. Työpajassa opitaan tekemään omat jongleerauspallot ja harjoittelemaan niillä. Opetus tapahtuu jongleerauksen matemaattista teoriaa hyödyntäen niin, että oppilaat ymmärtäisivät lajia laajemmin ja tietäisivät jälkeenpäin, miten lajin harjoittelussa voi edetä itsenäisesti. Lue lisää työpajasta täältä.

Teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija Elina Kilkun 18.–19.8. vetämässä huonon teatterin työpajassa treenataan nimensä mukaisesti huonoa teatteria. Huonoon lopputulokseen pyrkiminen on vapauttavaa ja ennen kaikkea hauskaa. Työpajassa tehdään harjoitteita, joissa esimerkiksi kokeillaan, miten näytelmäkirjallisuuden hienoimmat monologit saa pilattua. Lue lisää työpajasta täältä.

Kirjailija, teatteridramaturgi Alexandra Salmelan sekä kirjailija, kuvataiteilija ja sanataideopettaja Tiina Lehikoinen-Musturin 8.–9.9. pitämässä Havainnosta sanaan -työpajassa altistetaan itseä sekä sisä- että ulkotilojen tarjoamiin virikkeisiin ja tehdään joukko aistiperustaisia harjoitteita. Kokeilujen yhteydessä yritetään kielellistää koettuja asioita sekä suullisesti että kirjallisesti. Työpaja on suunnattu yli 15-vuotiaille.

Teatteri-ilmaisun ohjaaja Väinö Makkosen Mynämäen määritelmä 2.0 -työpajassa pohditaan 22.–23.9. Mynämäen menneisyyttä, nykyhetkeä ja tulevaa. Työpajan tavoitteena on muodostaa käsityksiä alueen tulevaisuudesta ja määritellä mynämäkeläisyyttä yhdessä. Työpajassa rakennetaan ja toteutetaan esitystaiteellinen demonstraatio tarinateatterin sekä räpin keinoin.

Saaren alumnityöpajojen ohjelma:

4.–5.8. Petri Saarikko ja Eveliina Hämäläinen BioBoa-työpaja

7.–8.8. Kalle Lehto Pallojongleeraus-työpaja

18.–19.8. Elina Kilkku Huonon teatterin työpaja

8.–9.9. Tiina Lehikoinen-Musturi ja Alexandra Salmela Havainnosta sanaan -työpaja

22.–23.9. Väinö Makkonen Mynämäen määritelmä 2.0 -työpaja

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä oma ja valitsemasi työpajan nimi osoitteeseen: silja.pasila@koneensaatio.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Saareke Keskuskatu 20 23100 Mynämäki

Työpajat ovat maksuttomia.

Lisätietoja: Silja Pasila silja.pasila@koneensaatio.fi, 044 7420742

Leena Kela leena.kela@koneensaatio.fi, 044 768 1172