Uutiset

Saaren kartanon residenssi

05.10.2018

MynäMenu sai ensi-iltansa

Yleisöllä oli ainutlaatuinen tilaisuus nähdä sunnuntaina 27.4.2014 Saaren kartanon salissa animaatioelokuva MynäMenun ensiesitys. Animaatioelokuva syntyi työpajoissa, joita maalis–huhtikuussa tutkija- ja taiteilijaresidenssissä työskennellyt serbialainen multimediataiteilija Lea Vidakovicja kartanon yhteisötaiteilija Pia Bartsch vetivät keväällä MSTT ry:n väelle. MynäMenu käsittelee perinteisiä suomalaisia ruokia, jotka työpajoihin osallistujat valmistivat itse animaatiota varten.

Iltapäivän aikana nähtiin myös muita animaatioelokuvia; Pia Bartschin ja saksalaisen animaatiotaiteilija Anne Breymannin viime loppukesästä MSTT:n kanssa tekemä Karuselli ja lopuksi Lea Vidakovicin omia töitä.

”Oli mahtavaa työskennellä samojen osallistujien kanssa, mutta eri projektin parissa ja myös vetää työpajat eri taiteilijan kanssa, ja huomata miten paljon osallistujat ovat edistyneet animaation teossa. Tekijät ovat olleet innostuneita projekteista ja heti ensi-illan jälkeen he kysyivätkin mitä tehdään seuraavaksi?” Bartsch kertoi.