Uutiset

Saaren kartanon residenssi

14.04.2023

Kulttuuripolku avautuu Mietoistenlahden rantamaisemaan jo neljättä kertaa

Kuva: Jussi Virkkumaa

Saaren kartanon ja Mietoistenlahden rannan läheisyydessä kulkeva Kulttuuripolku avautuu lauantaina 27. toukokuuta Saaren kartanon residenssin avoimien ovien päivän yhteydessä klo 11–15. Näyttely on avoinna vuoden verran. 

Nykytaidetta esittelevä ulkonäyttely Kulttuuripolku on Saarenrantatien ja Vasikkahaan lintutornin välillä kulkeva virkistysreitti, jota ideoivat ja ylläpitävät Koneen Säätiön Saaren kartanon taiteilijaresidenssi ja Mynämäenseudun luonnonsuojeluyhdistys ry:n Mietoistenlahti – luontoelämyksiä kaikille -hanke.  

Paikkasidonnaisen ja Saaren kartanon lähiluontoon sijoittuvan Kulttuuripolku-kesänäyttelyn taiteilijoina ovat Saaren kartanon residenssissä aiemmin työskennelleet Soohyun Choi (Etelä-Korea/Iso-Britannia), Niko Tii Nurmi Sipiläinen (Suomi), Anu Raatikainen (Suomi) ja Meriem Wakrim (Marokko). 

Rantaniityn laitaan ja polun varteen sijoittuvat teokset ovat esillä vuoden 2024 kevääseen. Kulttuuripolku on maksuton ja sinne on vapaa pääsy.  

Kulttuuripolun osoite on Saarenrantatie 21, 23140 Hietamäki. Kulje kartanon risteyksestä noin 50 metriä eteenpäin: Kulttuuripolku on oikealla puolella tietä. Vaihtoehtoinen osoite on lintutornien parkkipaikka Saarentie 230, 23140 Hietamäki. Pysäköintipaikkoja löytyy Saarentien varrella olevalta lintutornille vievältä parkkialueelta sekä Saarenrantatien varrella sijaitsevan Sillankarin lintutornin yhteydestä.

Kulttuuripolulla vierailevien tulee välttää kartanon alueella liikkumista residenssissä työskentelevien työ- ja asumisrauhan vuoksi.