Uutiset

Saaren kartanon residenssi

22.01.2021

Koronaturvallista hiihtolomaohjelmaa Mynämäellä

Kaipaatko luovaa ja koronaturvallista yhteistä tekemistä perheen tai kaveriporukan kesken hiihtoloman aikana? Oletteko aina halunneet piirtää seiniin? Haluatteko luoda oman ainutlaatuisen maailmanne? Tämä on mahdollista Mynä-Mynä-Maassa.


Koneen Säätiön Saaren kartanon taiteilijaresidenssi ja Mynämäen kunta toteuttavat yhteistyössä taideprojektin, jonka aikana Lizeliuskodin Kuivelantien entiset toimitilat muutetaan koko Mynämäen yhteiseksi, pitkäkestoiseksi ja mukaansatempaavaksi yhteisötaideteokseksi. Purkutuomion saaneet hoivakodin vanhat tilat saavat helmikuussa 2021 käynnistyvän projektin myötä uuden elämän.

Mynä-Mynä-Maassa toteutetaanSaaren kartanon yhteisötaiteilija Pia Bartschin ja vierailevan yhteisötaiteilijan Meri-Maija Näykin johdolla työpajoja ja muuta toimintaa.

Osallistu yhdessä lähipiirisi kanssa

Tule tekemään talvilomaviikolla 22.-28.2.2021 yhdessä perheesi, ystäväjoukon tai muulla läheisimmistä ihmisistä koostuvalla kokoonpanolla oma huoneen kokoinen taideteos. Tarjoamme seitsemälle 2–5 henkilön ryhmälle mahdollisuuden tuunata oma huone Mynä-Mynä-Maassa: perhe voi esimerkiksi piirrellä yhdessä seiniin ja toteuttaa huoneen lasten ehdottamalla tavalla tai kaverit voivat toteuttaa villeimmät visionsa huoneesta, jollaista ei edes voisi olla muualla kuin Mynä-Mynä-Maassa. Huoneen voi toteuttaa maalaten seiniä, kolmiulotteisesti, installaatiomaisesti tai miten vain itse keksii. Ideoita voi toteuttaa joko ennalta tehdyn suunnitelman mukaisesti tai spontaanisti paikan päällä tarttumalla toimeen.

Tärkeintä Mynä-Mynä-Maassa on nauttia tekemisestä iloisella mielellä. Osallistujilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta.

Ryhmä työskentelee omassa huoneessaan koronaturvallisesti, ja yhteisötaiteilijat avustavat tarvittaessa ideoiden hiomisessa ja toteuttamisessa.

Mynä-Mynä-Maassa

 • Jokainen ryhmä työskentelee omassa huoneessaan, koronaturvallisesti ja kasvomaskeja käyttäen yhteisötaiteilijoiden avustuksella.
 • Käytössänne on noin 14m2 huone, joka muutetaan kokonaisuudessaan taiteeksi, sekä oma vessa.
 • Voitte toteuttaa ideoita yhdessä sovitun aikataulun mukaan: tila on auki ma–su klo 12–18.
 • Tarjoamme kahvia, mehua ja keksejä tauoilla.
 • Käytössänne on kierrätysmateriaaleja, maaleja yms. materiaaleja.
 • Saatte ohjausta, kannustusta ja tarvittaessa apua projektissanne.
 • Työpajatyöskentely on maksutonta.

 

Mitä teillä tulisi olla:

 • Aikaa, intoa ja luovuutta tehdä kokonaisvaltainen taideinstallaatio.
 • Sitoutumista: toivomme, että huone tai osa huoneesta olisi valmis teos viikon päätteeksi.
 • Vaatteet, jotka voivat likaantua.
 • Omat eväät.
 • Halutessanne voitte tuoda mukananne omia materiaaleja, maaleja, esineitä, mitä vain haluatte huoneessanne käyttää.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoita oma ryhmäsi mukaan täyttämällä tämä lomake sunnuntaihin 7.2.2021 mennessä. Ilmoitamme kaikille huonetta hakeneille valinnasta maanantaina 15.2.2021 sähköpostitse.

Mikäli hakijoita on runsaasti, valitsemme projektiin osallistujat hakemuksien perusteella, joten perustelethan hyvin, miksi haluatte Mynä-Mynä-Maan hiihtolomaleirille.

Seuraava vastaava leiri toteutetaan loppukesästä.

 

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Saaren kartanon yhteisötaiteilija Pia Bartsch pia.bartsch@koneensaatio.fi Puh. +358 40 720 9735