Uutiset

Koneen Säätiön toiminta

16.11.2022

Koneen Säätiössä on avoinna ohjelmakoordinaattorin sijaisuus

Kuvitus: Marika Maijala

Koneen Säätiö on itsenäinen apurahasäätiö, jonka tehtävä on parantaa maailmaa luomalla edellytyksiä vapaalle ja moniääniselle tieteelle ja taiteelle. Säätiön arvoja ovat tieteen ja taiteen vapaus, ekososiaalinen sivistys, moninaisuus, rohkeus, pitkäjänteisyys ja yhteisöllisyys. Säätiössä on parikymmentä työntekijää, ja se rahoittaa noin tuhatta tieteen ja taiteen tekijää vuosittain.

Haemme nyt työtoveriksemme ohjelmakoordinaattorin sijaista kahdeksi vuodeksi tammikuusta 2023 vuoden 2024 loppuun. Päätehtävät ovat Apurahat+ -palvelujen koordinointi ja hakuprosessiin osallistuminen.

Ohjelmakoordinaattorin tärkein tehtävä on Koneen Säätiön rahoittamille tieteen ja taiteen tekijöille suunnattujen Apurahat+ -palvelujen koordinointi. Palveluihin sisältyy tiloja, tapahtumia, koulutuksia ja muuta tukea. Toinen tärkeä tehtävä on osallistua säätiön apurahojen hakuprosessiin, joka alkaa hakuneuvonnasta ja jatkuu hakemusten käsittelyyn ja rahoitusten myöntämiseen. Hakemusten arvioinnissa ohjelmakoordinaattorin rooli liittyy erityisesti taiteen hakemuksiin. Lisäksi ohjelmakoordinaattori osallistuu muuhun apurahayksikön toimintaan, kuten raporttien käsittelyyn ja säätiön toiminnan suunnitteluun.

Edellytämme hakijalta ylempää korkeakoulututkintoa sopivalta alalta. Lisäksi edellytämme kirjallisen viestinnän taitoja suomeksi ja englanniksi sekä kokemusta tapahtumatuotannosta. Kokemus työstä tiede- tai taiderahoituksen parissa katsotaan eduksi. Arvostamme käytännönläheistä ja itsenäistä otetta työhön, tiimityöskentelyn taitoa sekä kiinnostusta palveluiden kehittämiseen.

Työ sijoittuu säätiön apurahayksikköön Helsingin Lauttasaaressa. Työtä voi tehdä osittain etänä. Tarjoamme kilpailukykyiset työsuhde-edut ja mukavan työyhteisön sekä laajan näkymän suomalaiseen tieteeseen ja taiteeseen.

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä, eri sukupuolta olevia ja vammaisia henkilöitä sekä kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Valinnassa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua. Pyrimme toteuttamaan tarvittavia mukautuksia. Voit halutessasi kertoa taustasi sekä ilmoittaa hakuprosessin aikana tarvitsemistasi mukautuksista ja esteettömyyttä koskevista toiveistasi hakemuksessasi. Käsittelemme kaikkea tietoa luottamuksellisesti.

Toivomme, että voit aloittaa työt heti tammikuussa 2023.

Hae paikkaa mahdollisimman pian, viimeistään 28.11.2022 mennessä. Tehtävästä kiinnostuneita voidaan haastatella jo hakuaikana. Lisääthän hakukirjeeseen palkkatoiveesi. 

Hakemukset

Haku on sulkeutunut.

Lisätiedot

Lisätietoa tehtävästä antaa tiede- ja taiderahoituksen johtaja Kalle Korhonen, kalle.korhonen@koneensaatio.fi, 050 3447468.

Ohjelmakoordinaattorin sijaisuushaun rekisteriseloste