Uutiset

Saaren kartanon residenssi

21.08.2015

Kesän viimeiset ryhmät kartanolla

Elokuun lopussa päättyvät taas kiireinen kesä Saaren kartanossa ja ryhmäresidenssit. Elokuussa kartanolla ovat työskentelemässä monitaiteinen Inner Spaces ja tiedettä ja taidetta yhdistävä Quantum Puppetry.


Inner Spaces on Saaren kartanon Kaivolla syntynyt yhteistyöprojekti säveltäjä Maija Hynnisen ja koreografi, tanssitaiteilija Julie Nathanielzin välillä. Tanssia, uutta musiikkia ja kuvataidetta yhdistävä näyttämöteos Electric cues saa kantaesityksensä 19.8.2015 LéSpace-yhteisön järjestämällä festivaalilla Helsingissä, ja teos esitetään sen jälkeen vielä kaksi kertaa 19. ja 20.9.

”Aiempien yhteisten töidemme lähtökohtana on ollut tapa, jolla yksilöllinen ilmaisukieli rakentuu yksittäisten eleiden välille syntyvän suhdeverkoston kautta. Uudessa teoksessa näkökulmaa laajennetaan tilan ja fyysisen ympäristön suuntaan. Uutena elementtinä mukaan tuodaan installaatio, ja myös puvustus sekä valaistus saavat aiempaa merkittävämmän roolin. Tavoitteena on luoda kokonaistaideteos, jossa eri taiteenalat luontevasti kohtaavat ja nivoutuvat.”; kertoo Maija Hynninen.

Syyskuun alussa kartanolle saapuvat jälleen yksilöresidenssin taiteilijat ja tutkija sekä Saaren kartanon uusi kutsutaiteilija Hanneriina Moisseinen.