Uutiset

Saaren kartanon residenssi

01.08.2017

Haku Saaren kartanon residenssiin päättyy 15.8.

Saaren kartano tarjoaa eri alojen taiteilijoille ja tutkijoille ainutlaatuisen työskentely-ympäristön. Vuoden 2018 residenssipaikkojen haku päättyy 15. elokuuta klo 16.00 Suomen aikaa.


Saaren kartanon tutkija- ja taiteilijaresidenssi Mynämäellä tarjoaa taiteilijoille ja tutkijoille tilaisuuden arjesta irrottautumiseen ja mahdollisuuden keskittyä luovaan työhön. Kartanon kaunis ympäristö ja luonnonrauha tukevat keskittymistä. Saaren kartanossa työskentelevillä taiteilijoilla ja tutkijoilla on myös mahdollisuus kohdata, jakaa ja jättää oma jälkensä toinen toisensa ajatuksiin, työhön, Saaren kartanoon.

Residenssipaikkaa voivat hakea yksittäiset eri alojen suomalaiset ja ulkomaiset taiteilijat, kääntäjät, kuraattorit, kriitikot ja taiteilijaryhmät (työryhmä tai y-tunnuksellinen yhteisö) taiteelliseen työskentelyyn ja hakemuksessa esitetyn työsuunnitelman toteuttamiseen Saaren kartanossa.

Residenssi on tarkoitettu taiteelliseen työskentelyyn. Etusijalla ovat monialaiset, uudet, marginaaliset tai valtavirran ulkopuoliset taiteenalat ja aiheet.

Kahden kuukauden yksilöresidenssipaikkaan sisältyy asunto, työhuone ja kuukausiapuraha. Residenssiapuraha on tarkoitettu elinkustannusten, matkakustannusten sekä muiden kulujen kattamiseen.

Ryhmät voivat hakea tukea matka- ja elinkustannuksiin lyhytkestoisemman residenssikauden ajaksi (2–4 viikkoa).

 

Lue lisää residenssihausta