Uutiset

Apurahat

24.08.2017

Haemme rohkeita avauksia jälleen syyskuussa

Päivitys 15.9. klo 19: Koneen Säätiön vuoden 2017 apurahahaku on päättynyt 15.9.2017 klo 19. Kiitos kaikille hakijoille! Julkaisemme apurahamyönnöt joulukuussa 2017. Etsimme seuraavan kerran rohkeita avauksia 1.–15.9.2018.


Myönnämme apurahoja tieteeseen ja taiteeseen sekä taidetta ja tiedettä yhdistäviin hankkeisiin. Tänä vuonna järjestämme kaksi teemahakua: Naapuridialogit ja Ekologiset kompensaatiot yhteiskunnassa ja kulttuurissa. Hakuinfoja voi seurata suorana koneen säätiön Facebook-sivulla.

Koneen Säätiön tavoitteena on luoda edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille. Painotamme uutta luovia, uudenlaisia yhdistelmiä sisältäviä ja marginaalisiakin hankkeita. Monialaisuus ja alojen välisten rajojen ylittäminen ovat meille tärkeitä.

Apurahaa voi hakea:

  • tieteelliseen ja/tai taiteelliseen työskentelyyn
  • tieteellisen ja/tai taiteellisen työn edistämiseen (esimerkiksi alaa kehittävä hanke)
  • tieteelliseen tutkimukseen ja/tai taiteellisen työhön pohjautuvaan työhön (esimerkiksi tieteen ja taiteen saattaminen erilaisille yleisöille)
  • apurahoja voidaan myöntää myös muuhun kulttuurityöhön

Tuettava tutkimus voi olla humanistista, taiteellista, yhteiskuntatieteellistä tai ympäristöntutkimusta tai monialaista tutkimusta. Kannustamme myös monialaisiin tiedettä ja taidetta yhdistäviin hankkeisiin.

Tänä vuonna apurahahaussa on mukana kaksi teemahakua. Naapuridialogit-teemahaussa kysymme, miten naapurit kommunikoivat ja pyrkivät dialogiin esimerkiksi kielellisistä, kulttuurisista, taloudellisista tai uskonnollisista eroista huolimatta. Ekologiset kompensaatiot yhteiskunnassa ja kulttuurissa -teemahaun tavoitteena on pureutua ekologisiin kompensaatioihin useamman tieteenalan ja taiteen yhteistyöllä.

Seuraa hakuinfoja Facebookissa

Hakuinfotilaisuuksia voi seurata suorana Koneen Säätiön Facebook-sivulla torstaina 31.8. klo 9–11, keskiviikkona 6.9. klo 9.30–11 (tilaisuus järjestetään englanniksi) ja torstaina 7.9. klo 16–18.

Lue lisää tilaisuuksista

Hae apurahaa verkossa

Apurahaa haetaan Koneen Säätiön hakemusten verkkopalvelussa.

Hakemus on lähetettävä 15.9.2017 klo 16 (Suomen aikaa) mennessä. Huomaathan, että hakemusten määräaika on aikaisemmasta poiketen jo syyskuun puolivälissä.

Lue muista apurahahaun muutoksista.

Lisäohjeita: Apurahan hakijalle.

Asiamiesten 5 vinkkiä apurahan hakemiseen

Miten kootaan monialainen tutkimusryhmä? Tutkijan vinkit apurahan hakemiseen