Uutiset

Koneen Säätiön toiminta

15.01.2024

Etsimme Vuoden Tiedekynä 2024 -ehdokkaiksi ympäristöteemaisia tieteellisiä artikkeleita

Koneen Säätiö etsii suomenkielisiä ympäristöteemaisia tieteellisiä artikkeleita Vuoden Tiedekynä -palkinnon ehdokkaiksi. Palkinnon suuruus on 25 000 euroa. Ilmoita artikkelisi ehdolle 16.2.2024 mennessä!

Koneen Säätiö myöntää Vuoden Tiedekynä -palkinnon vuosittain tieteellisestä julkaisusta, jossa suomen kieltä on käytetty erityisen ansiokkaasti. Palkinnon suuruus on 25 000 euroa, ja sen tarkoitus on tukea suomenkielistä tieteellistä kirjoittamista ja nostaa sen arvostusta.

Vuoden 2024 palkinto jaetaan ympäristöteemaiselle suomenkieliselle tieteelliselle artikkelille, joka on ilmestynyt tieteellisessä lehdessä tai tieteellisessä artikkelikokoelmassa vuosien 2021–2023 aikana. Julkaisut käsittelee esiraati, joka laatii shortlistan palkinnon valitsijalle. Palkinnon voittaja julkistetaan toukokuussa 2024.

Tiedekynä-palkinto on myönnetty vuodesta 2010 alkaen, ja se jaetaan vuorovuosin eri alojen tieteelliselle julkaisulle.

Palkinnosta kilpailemaan voi ilmoittaa yksittäisiä artikkeleita, kokonaisia artikkelikokoelmia ja lehtien vuosikertoja. Julkaisut ilmoitetaan verkkolomakkeella. Ilmoittajia voivat olla kirjoittajat, kustantajat tai esim. lehtien toimituskunnat.

Näin osallistut

Ilmoita vuosina 2021–2023 ilmestyneet julkaisut digitaalisessa muodossa verkkolomakkeella. Jos julkaisut ovat avoimesti saatavilla verkossa, linkin lähettäminen riittää. Jos julkaisut eivät ole avoimesti saatavilla, liitä verkkolomakkeeseen julkaisujen tiedostoja. Tällöin julkaisut ovat vain esiraadin käytössä. Voit ilmoittaa kokonaisia lehtien vuosikertoja.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Lisätiedot

Koneen Säätiön tiede- ja taiderahoituksen johtaja Kalle Korhonen
kalle.korhonen@koneensaatio.fi
p. 050 3447 468