Uutiset

Saaren kartanon residenssi

13.01.2020

Ekologisesti kestävän residenssitoiminnan koordinaattori Saaren kartanoon

Koneen Säätiön ylläpitämä Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssi Mynämäellä hakee koordinaattoria suunnittelemaan ja käynnistämään ympäristövastuullista residenssiohjelmaansa. Ohjelman tavoitteena on kestävyysajattelu residenssitoiminnassa: ekologisesti kestävän toiminnan kehittäminen pitkäjänteisesti testaten ja oppien. Koordinaattori suunnittelee ja toteuttaa ekologisesti kestäviä residenssitoiminnan ratkaisuja sekä kehittää ympäristövastuullista ajattelua osana residenssin arkea ja käytäntöjä.


Tulet työskentelemään tiiviissä yhteistyössä Saaren kartanon residenssin muun henkilökunnan, residenssitaiteilijoiden ja -tutkijoiden, ympäristöasiantuntijoiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. Ohjelman kehittämisessä olet myös vuorovaikutuksessa lähialueen asukkaiden kanssa tarjoamalla asiantuntijavierailuja ja keskustelutilaisuuksia yhdessä Saaren kartanon yhteisötaiteilijan kanssa.

Residenssitoiminnan ekologisen kestävyyden kehittämisessä panostetaan oivalluksella, osallistamisella ja innostumisella oppimiseen. Residenssin toimintaa kehitetään esimerkiksi opintopiirien, keskusteluiden ja työpajojen avulla niin, että residenssissä työskentelevällä on mahdollisuus positiivisten oivallusten kautta sisäistää ekologisuus osaksi omaan työskentelyään ja ajatteluaan sekä residenssijakson aikana että sen jälkeen. Työtehtäviisi kuuluu myös viestiä residenssiohjelman tuottamista oivalluksista.

Ekologisesti kestävän residenssitoiminnan koordinaattorin työtehtävässä sinulla on asiantuntemusta ekologisesti kestävän kehityksen periaatteista sekä kykyä hankkia tietoa aiheeseen liittyen ja soveltaa sitä käytäntöön, tunnet nykytaidetta (esim. taiteilijan, tutkijan, kuraattorin tai tuottajan roolissa), sinulla on akateeminen koulutus, kyky hallita monimutkaisia asiakokonaisuuksia sekä erinomaiset suullisen ja kirjallisen viestinnän taidot suomen ja englannin kielillä. Lisäksi edellytämme hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, innostuneisuutta ja oma-aloitteisuutta sekä luovaa, kriittistä ja muutosorientoitunutta ajattelua.

Ekologisesti kestävän residenssitoiminnan koordinaattori työskentelee kahden vuoden määräaikaisessa kokoaikaisessa työsuhteessa kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Saaren kartanossa Mynämäellä. Työssä on etätyömahdollisuus 1–2 päivää viikossa. Koordinaattorilla tulee olla ajokortti.

Hae tehtävää täällä.

Tehtävä täytetään heti oikean henkilön löydyttyä.

Lisätietoa tehtävästä antaa rekrytointikonsultti Esko Saurio, esko.saurio@manpowergroup.fi.