The Famous Lauren Barri Holstein

Työryhmä

The Famous Lauren Barri Holstein 
sekä Krista Vuori ja Brogan Davison

The Famous Lauren Barri Holstein tutkii naisten subjektiivisuuden ilmentymiä katsomalla suuntiin, joissa sosiaalinen media ja konsumerismi ovat määritelleet uudelleen naisen vartalon, yksilön todellisen itseyden ja julkisen häpäisyn häivyttämällä live art -taiteen, tanssin, teatterin ja kuvataiteiden välisiä rajoja. 

Tässä epäkunnioittavassa musiikin, tanssin ja ”noitaämmän” ilmiössä, The Famous sukeltaa populaarikulttuurin aavemaiseen maanalaiseen maailmaan etsien ’tämän siveettömyyden likaisten kuolinvaatteiden takana olevaa todellista ja puhdasta minuutta’, kuten hän itse sen muotoilee. 

Ottaen vaikutteita Medusan myytistä, Nicki Minajista ja omasta legendaarisesta itsestään (selfiestään), The Famous tutkii popkulttuurin vastuulla olevaa ”naishirviötä”. Hän paljastaa ”Olen ylösnoussut äärimmäisenä fantasianasi – kiimainen kuollut neitsyt.” Katumus saattaa paistaa The Famousin esiin kaivetun katseen takaa, jos hän pystyy päästämään lutkamaisen sielunsa lepoon… 

Varo kiimainen kummitus. 

Notorious tutkii naisrumiluksia, noitahahmoa, sen suhdetta nykyajan kuvaan lutkasta, ja kulttuurilliseen taipumukseen rangaista tai parjata tätä hahmoa tai vapauttaa se. Se, mikä lutkahahmossa, noidassa ja alastomassa naisvartalossa lavalla on uhkaavaa, on ruumiillistunut toiminta. 

Notoriuksen tutkimusta ja kehitystä ovat tukeneet The Barbican (Lontoo, Iso-Britannia), Arts Council England, PACT Zollverein (Essen, Saksa) ja Koneen Säätiö (Suomi) ja sen ovat teettäneet Fierce Festival (Birmingham, Iso-Britannia) ja Attenborough Centre for the Creative Arts (Brighton, Iso-Britannia). Usein esiin nousee kulttuurinen yritys etsiä lutkan aavemaista viattomuutta, paljastaa tämän sisällä oleva neuvoton uhri, jotta hänet voitaisiin armahtaa, mutta myös jotta voidaan lievittää hänen luomaansa uhkaa. Samaan aikaan esiin nousee taipumus parjata tätä hahmoa, paljastaa hänet ja hänen pahamaiset tapansa sekä tuomita hänet kuolemaan, ainakin historiallisesti. Armahduksen tai rangaistuksen kautta hänen toimensa riistetään alentamalla hänet voimattomaksi hahmoksi, jollaisena tämä naisvihaajakulttuuri vaatii hänen olevan. Tämä on erityisen ajankohtaista nykykulttuurissa, jossa popkulttuuri, sosiaalinen media ja uusiliberalistinen konsumerismi ovat määritelleet uudelleen tavat, joilla puhumme naisvartalosta, ja käsitteet oikeasta minuudesta, todellisesta luonteesta sekä julkisesta häpäisystä. 

Saaren kartanon residenssin aikana, The Famous, Vuori ja Davison tutkivat noitarituaaleja, hirviömäistä käytöstä ja vapauttavia kuolemia antaen residenssiympäristölle mahdollisuuden nostaa esiin uusia, tuoreita ideoita. Nämä noita-akat ovat joka puolella – twerkkaavat metsässä, postaavat Instagramiin merten syvyyksistä ja puhuvat kielillä paikallisten lampaiden kanssa. 

Biografia: 

Vuodesta 2010 saakka The Famous Lauren  Barri  Holstein on kehitellyt runsaasti töitä (Splat!, How to Become a Cupcake, How 2 Become 1, Lady Love, Cherry Pop, Women are Pathetic ja How to be Amazing), joita on esitelty live art -taiteen, tanssin ja teatterin konteksteissa mukaan lukien The Barbicanissa (Lontoo, Iso-Britannia), SPILL Festivalissa (Lontoo, Iso-Britannia), In Between Time Festivalissa (Bristol, Iso-Britannia), Fierce Festivalissa (Birmingham, Iso-Britannia), Duckiessa (Lontoo, Iso-Britannia), Fresh AiRissa (Lontoo, Iso-Britannia), The Basementissä (Brighton, Iso-Britannia), FEM Fest -festivaalissa (Girona, Espanja) ja Abrons Art Centerissä (New York, Yhdysvallat), ja kerännyt arvostusta ja pahamaineisuutta live art maailmassa (Alternatiivisen performanssitaiteen kullannuppu, ‘Darling of the alternative performance scene’ – Time Out). 

Hänen tähän päivään mennessä tunnetuin työnsä Splat!, jonka SPILL Festival of Performance tilasi, sai ensiesiintymisensä SPILL 2013 -festivaalissa The Barbicanissa Lontoossa. Se nimettiin Time Outin kriitikon valinnaksi tanssissa (‘Critic’s Choice in Dance’), yhtenä Time Outin vuoden 2013 näkemisen arvoisena esityksenä (‘Must See Shows of 2013’), yhtenä The Stagen vuoden 2013 tanssivalintana (‘Dance Picks of 2013’) sekä yhtenä The Guardianin teatterivalintana (‘Theatre Picks’). Osa Splat!:ista ja The Famousin laajempaa harjoitusta esitettiin BBC Radio 4:n Woman’s Hourissa. 

The Famousilla on PhD-tutkinto Lontoon Queen Maryn yliopistosta (Queen Mary University of London) ja hän on luennoinut useissa yliopistoissa, kuten Chelsea College of Art taideoppilaitoksessa, Laban Conservatory of Dancessa ja Islannin Listaháskóli Íslands taidekorkeakoulussa. Hän on julkaissut useita artikkeleita ja kirjan lukuja akateemisissa ja journalistisissa konteksteissa.