Residenssitaiteilijat ja -tutkijat

Esitystaide, performanssi

Satu Hakamäki

Esiintyvä taiteilija

Satu Hakamäki. Kuva: Jussi Virkkumaa

Työskentelen Saaren kartanon residenssissä Elie Halosen kanssa tutkien liikettä, tanssia, kuvanveistoa, shibarisidontaa, kehoja, identiteettejä, vuorovaikutusta ja empatiaa laboratoriomaisessa toimintakehyksessä. Tutkimuskohteena on, miten nämä teemat voivat keskustella, yhteensulautua, riidellä, tanssia tai kohdata muilla tavoin.

Pyrin pitämään mieleni ja kehoni avoimena kaikille suunnille asettamatta liikaa ennakko-oletuksia työskentelyn tulokselle. Pyrin nauttimaan (taiteellisesta) vapaudesta, ajasta, mahdollisuudesta asettua yhteen paikkaan, ympäröivän luonnon energiasta, meren läheisyydestä. Pyrin myös olemaan utelias, leikkisä, rohkea ja rakastava sekä itseäni että muita residenssiläisiä kohtaan.Olen työskennellyt reilut kymmenen vuotta freelance-taiteilijana nykytanssin, -sirkuksen ja -teatterin parissa. Suurimpia kiinnostuksen kohteitani ovat vuorovaikutus, luonto ja valtasuhteet.

Haaveeni on suora ja välitön olemisen tapa. Innostuksen lähteeni erilaiset esiintymisympäristöt sekä niitten rooli ja vaikutus teokseen. Metodini ohjattu improvisaatio. Työskentelen mieluummin ryhmässä kuin yksin. Mieluisin työpaikka on meren äärellä tai metsässä, mutta joskus kaipaan myös tasaista lattiaa.