Oraakkeli

Kalle Hakosalo, Irene Suosalo, Lauri Supponen

Kuva: Jussi Virkkumaa

Työryhmän nimi tulee Oracle-nimisestä teoksesta. Oracle on konsertto lyömäsoittajalle, video- ja animaatiotaiteilijalle ja kamarikuorolle, joka esitetään Kööpenhaminassa 19. ja 22. syyskuuta 2023. Konsertossa esiintyy Hakosalon ja Suosalon lisäksi Tanskan radion kamarikuoro DR VokalEnsemblet, jota johtaa Nicholas Kok.

Työryhmän jäsenet, lyömäsoittaja ja työryhmän koollekutsuja Kalle Hakosalo, video- ja animaatiotaiteilija Irene Suosalo ja säveltäjä Lauri Supponen ovat luoneet teosta kollektiivisesti vuodesta 2019 lähtien. Kahdessa työpajaperiodissa Kööpenhaminassa tammikuussa ja marraskuussa 2022 työryhmä äänitti ja videoi useita eri yhdistelmiä lyömäsoittimista ja videoanimaatioista. Lukuisten kokeilujen, keskusteluiden, äänitteiden, videoiden, kuvakarttojen ja referenssien myötä teoksen lopullinen muoto on hahmottumassa Saaren kartanon residenssin aikana. Työryhmä työstää residenssin aikana etenkin teoksen kuoro-osuuksia valmiiksi, sekä keskittyy lyömäsoittajan ja videotaiteilijan väliseen dialogiin.

Kalle Hakosalo on nykymusiikkiin erikoistuva lyömäsoittaja, joka työskentelee yhta lailla nykysäveltäjien ja -muusikoiden kuin muiden alojen luojien ja esiintyjien kanssa, tähän mennessä lähes sadan uuden musiikillisen ja poikkitaiteellisen teoksen kantaesityksessä.

Irene Suosalo on kansainvälisesti menestynyt nuori animaatiotaiteilija, joka toteuttaa tilasidonnaisia videoteoksia suuriin yleisötilaisuuksiin kuten Auditorium Parco della Musica Roomassa sekä Art Rotterdam -taidemessut.

Lauri Supponen on säveltäjä, jolle sävellys on unelmointia vaihtoehtoisista tavoista järjestäytyä. Lauri työskentelee musiikin, tanssin, kuvataiteen ja teatterin välisessä maastossa vaalien rakenteiden välissä syntyvää leikkisyyttä ja mielikuvituksellisuutta.