ONSTAGE-työryhmä

Saaren kartanon residenssissä työstämme uutta tanssi/esitystaideteosta ONSTAGE – The Dance Concert. Teos saa ensi-iltansa Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa syyskuussa 2023.

ONSTAGE – The Dance Concert (työnimi) on vuonna 2023 ensi-iltansa saava tanssiteos, joka tutkii lavakehollisuuksia konsertin kontekstissa. Mitä tanssin, klubikeikan ja alter ego -praktiikan yhdistyminen herättää esiintyjässä ja yleisössä?

Teos pohjautuu koreografiesiintyjä Tiia Kasurisen sekä äänisuunnittelija Olli Lautiolan esitystä varten perustettuun electronic pop -bändiin sekä bändin EP-levyyn. EP toimii tanssiteoksen äänisuunnitelmana ja on olemassa teoksesta itsenäisenä taideteoksena ensi-illan jälkeen.

Zodiakilla nähtävä teos on levyn julkaisukeikka, tanssiteos, musiikillinen kokeilu ja koreografinen alter ego -tutkimus. Esitys kiinnostuu hetkessä syntyvistä ja suunnitelluista koreografioista sekä liikelaaduista, jotka syntyvät musiikkikontekstin esitystilanteissa. Teos pohtii karisman ja katseen teemoja, ja vaikuttuu artisteista kuten Nadia Tehran, Grimes, Madonna, Lizzo, Arca100000, Whitney Houston, Donna Missal, Billie Eilish ja fka Twigs.

Lavalla nähdään Kasurisen ja Lautiolan lisäksi myös tanssi- ja performanssitaideduo Amanda & Lydia (Bea Amanda ja Lydia Ofimja) itsenäisen väliaikanumeron muodossa.